Saksa ratifioi yhdistettyä patenttituomioistuinta koskevan sopimuksen

21.2.2023

signing a document

Saksa on 17.2.2023 ratifionut yhdistettyä patenttituomioistuinta koskevan sopimuksen (Agreement on a Unified Patent Court, UPCA). Ratifiointi mahdollistaa yhdistetyn patenttituomioistuimen suunnitellun aloituksen 1.6.2023.

Saksan ratifiointiprosessin loppuunsaattaminen on merkittävä askel koko yhtenäispatenttijärjestelmän käyttöönotolle, sillä nyt järjestelmään osallistuvat 17 jäsenvaltiota ovat saattaneet onnistuneesti päätökseen ratifiointimenettelyt, jotka ovat olleet edellytyksenä järjestelmän käyttöönotolle. Saksan ratifiointiprosessi on ollut pitkä ja se vaati muun muassa muutoksia Saksan perustuslakiin.

EPO otti yhtenäispatentin myöntämismenettelyn siirtymätoimenpiteet käyttöön jo 1. tammikuuta 2023.  Sunrise period, josta alkaen nykyiset eurooppapatentin haltijat voivat ilmoittaa jättävänsä eurooppapatentin UPC:n toimivallan ulkopuolelle (opt-out -ilmoitus), alkaa 1. maaliskuuta 2023.

Yhtenäispatenttijärjestelmän valmistelut ovat nyt siinä pisteessä, että järjestelmä voidaan ottaa käyttöön 1.6.2023 alkaen. EPO:n tiedotteen mukaan patentinhakijat ovat osoittaneet suurta kiinnostusta uutta järjestelmää kohtaan ja tulevaisuudessa järjestelmään odotetaan liittyvän lisää jäsenmaita.

Lue EPO:n tiedote asiasta täältä.

Lue lisää:

UPC ─ eurooppalainen patenttijärjestelmä muuttuu – IPRinfo

Patentoiminen Euroopassa tulee muuttumaan huomattavasti – IPRinfo

Uusi eurooppalainen patenttijärjestelmä pähkinänkuoressa – IPRinfo

 

Kuva: Unsplash, Scott Graham

Kirjoittajat

Share: