Mariah Careyn jouluhittiä koskeva tekijänoikeuskiista päättyi lyhyeen ja Skechers haastaa Hermésin oikeuteen

4.11.2022

microphone

Kesäkuussa lauluntekijä Andy Stone nosti tekijänoikeusloukkauskanteen Mariah Careytä vastaan. Kanne koski Careyn jouluhittiä ”All I Want for Christmas is You”, joka kuuluu Careyn tunnetuimpiin kappaleisiin. Kappale julkaistiin vuonna 1994, mutta Stone oli julkaissut samannimisen kappaleen vuonna 1989. Stonen mukaan Carey ja muut Careyn kappaleen tekijät olivat saaneet kyseisellä kappaleella ansaitsematonta hyötyä ja vaati noin 20 miljoonan dollarin korvauksia sillä perusteella, että Carey oli väitetysti käyttänyt hyväkseen Stonen suosiota ja tyyliä. Nyt Stone on kuitenkin perunut vaatimuksensa.

Ei ole tavatonta, että kappaleiden nimet ovat samankaltaisia tai täysin samanlaisia. Esimerkiksi BBC:n mukaan All I Want for Christmas is You -nimisiä kappaleita on jopa 177 kappaletta. Vaikka Careyn ja Stonen kappaleilla onkin sama nimi, kappaleet eroavat sanoituksiltaan ja melodialtaan huomattavasti toisistaan.

Lue alkuperäinen, BBC:n englanninkielinen uutinen täältä.

Skechers haastaa Hermèsin oikeuteen patenttiloukkauksesta

Yhdysvaltalainen kenkäbrändi Skechers on haastanut ranskalaisen luksusmuotitalo Hermésin oikeuteen patenttiloukkauksesta. Skechersin mukaan Hermésin kaksi kenkämallia, Eclair ja Envol, loukkaavat Skechersin Massage Fit -teknologiaa, joka on patentoitu. Massage Fit -teknologiaa on käytetty Skechersin Go Walk -kävelykengissä.

Skechers vaatii vahingonkorvausta ja määräystä kieltää Hermésiä käyttämästä teknologiaansa. Skechers on aiemmin haastanut myös Filan, Reebokin ja Steve Maddenin oikeuteen saman teknologian käyttämisestä, jotka kaikki sovittiin.

Lue lisää englanninkielisestä uutisesta täältä.

Kuva: Unsplash, Matt Botsford

Kirjoittajat

Share: