Vuosi 2015 – mitä oikein tapahtui?

5/2015 21.12.2015

Vuosi 2015 alkaa olla pulkassa ja on aika kääntää katseet tulevaan vuoteen.

Vuonna 2015 toimintamme on ollut jälleen laaja-alaista ja monipuolista. Kuluvana vuonna olemme järjestäneet kymmeniä erilaisia koulutustilaisuuksia, joissa on käynyt yhteensä yli 2000 henkilöä. Olemme olleet mukana vaikuttamassa alan kehitykseen myös lausuntojen, kuulemisien ja erilaisten vastuutehtävien kautta. Pitkän tauon jälkeen käynnistimme Tavaramerkki -koulutusohjelman syyskuussa 2015. Koulutusohjelma sai hieman uuden reseptin, sillä otimme vahvasti mukaan brändin ja strategisen portfolion hallinnan. Koulutus sai myös uuden nimen: Trademark meets Brand.

Brändi, ja eritoten sen yhdistäminen tavaramerkkeihin, näkyi toiminnassamme laajasti tänä vuonna ja se tulee edelleen olemaan tärkeä osa koulutuksiamme. Nykyisessä haastavassa taloustilanteessa brändi saattaa olla ratkaiseva erottautumiskeino monelle yritykselle. Tulemme jatkamaan ensi vuonna teemalla ”Brändi kuuluu kaikille”.

IPRinfo-lehti muuttui vuoden 2015 alusta verkkojulkaisuksi ja sai uuden päätoimittajan. Ensimmäinen verkkolehden numero julkaistiin helmikuussa 2015. Olemme olleet varsin tyytyväisiä palautteeseen ja kasvaviin lukijamääriin. Kiitos kuuluu siitä teille kaikille lukijoille!

Avasimme myös uuden blogin ”Wondering IPRs”, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita IPR:iin liittyvistä teemoista ja haluavat kirjoittaa vapaamuotoisia IPR-aiheisia tekstejä. Blogissa kaikki IPR-asioista innostuneet saavat mahdollisuuden paneutua ja kommentoida IPR:ien päivän polttaviin teemoihin ja ilmiöihin.

Vuonna 2016 suuntaamme katseemme aineettomiin oikeuksiin vaikuttaviin megatrendeihin Suomessa ja maailmalla. Järjestimme marraskuun alussa IPR-ideariihen, jossa alan asiantuntijat pääsivät kertomaan mitkä ovat heidän työssään merkittäviä IPR-asioita ja kiinnostuksen kohteita. Esille nousevia teemoja olivat mm. bioala,  puettava teknologia (weartech), IPR & rahoitus, liikesalaisuudet, tavaramerkkilainsäädännön uudistus, IPR & litigaatiostrategiat, IPR:t strategisina työkaluina ja  tietosuoja & IPR.

Yksi teema, joka näytti nousevan kaikkien mieliin, oli yrityksillä käytettävissä oleva vähäinen rahan määrä eli miten IPR-salkkua hoidetaan nykyisessä haastavassa taloustilanteessa. Tähän ja moneen muuhun aiheeseen tulemme paneutumaan ensi vuonna lehdessämme sekä  koulutuksissa. Lisäksi uutena tapahtumana on Suomen ensimmäinen IPR Gaala, josta voitte lukea lisää kotisivuiltamme!

Kaunista joulun odotusta ja menestyksekästä vuotta 2016!

Taru Kallio-Nyholm
Päätoimittaja

P. S. IPR Gaalassa nähdään!

IPRinfon pääkirjoitus 5/2015.

Kirjoittajat