Tiesitkö että…

…Jyväskylän yliopistossa kehitetään uutta digitaalisen median suojausmenetelmää? Truly Protect -hankkeessa kehitetään suojausta, joka on nykyisin käytössä olevia menetelmiä tehokkaampi ja käytännössä tekee mahdottomaksi digitaalisen median laittoman kopioinnin. Truly Protect soveltuu erilaisiin kohteisiin, kuten videopelien, elokuvien ja musiikin jakelun turvaamiseen.

Menetelmän etuna on se, että se ei vaadi uusia laitteistokomponentteja, vaan on täysin ohjelmistopohjainen. Hanketta on pohjustettu useamman vuoden tutkimustyöllä, ja tietotekniikan laitos on saanut Tekesiltä jatkorahoituksen. Seuraavan kahden vuoden aikana selvitetään tutkimustulosten kaupallistamista, sillä tavoitteena on synnyttää uutta kansainvälistä liiketoimintaa.

 

Julia Timoshenkon palmikon muotoiselle tikkarille on haettu tavaramerkkirekisteröintiä? Venäläinen liikemies Stanislav Kaufman on rekisteröinyt Venäjän patentti- ja tavaramerkkivirastossa tavaramerkin ”Julian puikot” luokkaan 30, johon kuuluvat tikkukaramellit. Venäjän markkinoille odotetaankin pian Ukrainan entisen pääministerin palmikkoa muistuttavia tikkareita, joista on tarjolla viisi erilaista makuvaihtoehtoa.

Timoshenkon kannattajia Kaufmanin toimet raivostuttavat. Sama liikemies on aiemmin rekisteröinyt tavaramerkeiksi kotimaansa presidenttien nimiä erehdyttävästi muistuttavia alkoholijuomia, ja niistä on käyty Venäjällä useita oikeudenkäyntejä.

Share: