Tiesitkö että…

…vuonna 2013 Helsingin Sanomat oli STT-Lehtikuvan eniten siteeraama uutismedia?
Journalistiliiton tilaamassa selvityksessä toiseksi siteeratuin toimitus oli Yle ja kolmannelle sijalle ylsi Turun Sanomat.

HS:n näkyvimpiä uutisia olivat Marimekon kopiointitapaus, Puolan jätekipsivuoren fosforivuoto sekä huumepoliisin ja Kevan johdon epäselvyydet. Yleltä siteerattiin Ykkösaamun haastatteluja, puoluegallupeja sekä politiikkaan ja talouteen liittyviä uutisia. Turun Sanomien siteeratuimpia olivat telakkayhtiö STX:ään ja Formula 1:n liittyvät uutiset.

Vuoteen 2012 verrattaessa MTV:n ja Iltalehden siteeraukset vähenivät, kun taas Karjalainen ja Kauppalehti nostivat siteerausmääriään. STT-Lehtikuva toteutti siteerauksia koskevan selvityksen nyt neljättä kertaa.
http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2014/01/artikkelit/hesari-kipusi-ykkoseksi-siteerau/

… kehitteillä on kansainvälinen innovaatiopankki?
Sen ideana on saada suuryrityksiltä ylijäänyt teknologia ja osaaminen pk-yritysten käyttöön kohtuullisilla kustannuksilla.
Suuryritykset tallentavat innovaatiopankkiin patentteja ja osaamistaan, ja pk-yritykset voivat lisensoida niitä erillistä vuositilausmaksua vastaan. Pankkia voi käyttää pk-yritys, jonka vuosittainen liikevaihto jää alle 75 miljoonan euron eikä se saa olla suuryrityksen omistuksessa.

Pankin toimintaa ei ole sidottu tiettyihin toimialoihin, vaan siellä on edustettuna laajasti eri alojen patentteja. Ensimmäiset asiakkaat valitaan maista, joissa on kehittynyt ja innovaatiomyönteinen yhteiskunta. Suomen lisäksi tähän joukkoon ovat valikoituneet muun muassa Itävalta ja Tanska. Suomen osalta innovaatiopankin pilottivaiheessa on ollut mukana Tekes.