IPR Garage tunnelmia

4/2016 19.12.2016
IPR Garage (kuva: A-P Korhonen)
Slushin oheistapahtumana järjestetty IPR Garage keräsi Hima & Sali -ravintolan täyteen aineettomista oikeuksista kiinnostuneita.

IPR Garagen suunnittelu aloitettiin jo varhain keväällä 2016, kun koulutuspäällikkö Anni Wargh IPR University Centeristä keksi, että SLUSHiin pitää saada näkyviin aineettomien oikeuksien merkitys niin aloittaville yrityksille kuin sijoittajillekin.

IPR University Center Association ry:n edustajia koottiin ideariiheen keväällä 2016. Yhdessä pohdittiin, kuinka joukosta voitaisiin erottua ilman messuosastoa. IPR Garage -teemaa makustellessa Markku Simmelvuo (Papula-Nevinpat) sai loistoajatuksen IPR Garage -haalareista ja IPR-mekaanikoista, jotka erottuvat SLUSHin käytävillä kirkkaissa asuissaan.

Päätettiin järjestää oheistapahtuma, jossa tarjolla IPR-vinkkejä alan parhailta asiantuntijoilta sekä ruokaa ja juomaa. IPR-mekaanikot kutsuivat väkeä mukaan tapahtumaan SLUSHissa ja markkinointia tehtiin jo myös ennakkoon rummuttamalla IPR Garagea sosiaalisessa mediassa, IPR Garagen nettisivuilla sekä kutsumalla kaikki SLUSHin startupyritykset mukaan vielä erikseen lähetetyllä sähköpostikutsulla.

Promokuvat markkinointia varten otettiin Kalliossa sijaitsevassa autohallissa. Kuvaajana toimi A-P Korhonen.

IPR Garage (kuva: A-P Korhonen)

IPR Garage järjestettiin 30.11.2016 klo 18.00 alkaen Kaapelitehtaan Hima & Sali -ravintolassa juuri ennen SLUSHin virallisia jatkoja. Jännitimme kaikki, tuleeko ketään paikalle ja jos tulee, niin kuinka paljon…

(Kuva: SM)

(Kuva: SM)

Ovet avattiin ja väki alkoi virrata sisään. Ja vieraita tulikin sitten niin paljon, että ovimiehet saivat tehdä hommia oikein tosissaan saadakseen jonon purettua ja kaikille alkumaljat käsiin.

(Kuva: SM)

Loppuilta menikin tiiviissä ja suorastaan kuumissa tunnelmissa. IPR-aiheisia keskusteluja käytiin niin startupien, messuvieraiden kuin sijoittajienkin kanssa. Annettiinpa muutama IPR-vinkki myös SLUSHin vapaaehtoisporukallekin.

Tupa oli täynnä koko illan, ja vieraita mahtui paikalle kerrallaan 350. Ovimiesten arvioiden mukaan vieraita kävi illan aikana jopa 600. Voidaankin sanoa, että IPR Garage oli vierasmäärältään, keskusteluiltaan, tunnelmaltaan ja tarjoiluiltaan valtavan onnistunut tapahtuma, joka saatiin aikaan yhteisvoimin.

(Kuva: SM)

Suuret kiitokset kaikille mukana olleille!

Elinkeinoelämän keskusliitto
Patentti- ja rekisterihallitus
Keksintösäätiö
Nokia Technologies
IPR University Center
Hanken Svenska handelshögskolan
Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy
Papula-Nevinpat
Lexia Asianajotoimisto
Seppo Laine Oy
Asianajotoimisto
Bird & Bird
Berggren Group
BocoIP

Tammikuussa koittaa IPR Gaala 20.1.2017. Silloin juhlitaan aineettomia oikeuksia vaihteeksi juhla-asussa Hankenilla. IPR Gaalasta voit lukea lisää ja ilmoittautua mukaan TÄÄLLÄ.