Instituutin kotisivut uudistuneet

Instituutin kotisivuja on uudistettu kevään ja kesän mittaan. Sivut palvelevat nyt käyttäjiä entistä paremmin ja tarjoavat monipuolista ja relevanttia informaatiota immateriaalioikeuden alueelta.

Kotisivuilta löytyy tietoa muun muassa immateriaalioikeusinstituutin toiminnasta, koulutustapahtumista ja immateriaalioikeutta koskevista ajankohtaisista asioista. Sivuilta löytyy myös IPRInfo-lehden digitaalinen versio. Lehden artikkeleissa on mahdollista tehdä hakuja.

Kotisivujen suunnittelusta ovat allekirjoittaneen lisäksi vastanneet Mikko Manner ja Mikko Välimäki. Työryhmä, johon nyttemmin kuuluu myös Pekka Salomaa, vastaa myös sivujen uutisista ja linkeistä. Sivujen teknisestä toteutuksesta on vastannut Digitaalinen tajunta -niminen yritys.

Tuoreita immateriaalioikeuteen liittyviä uutisia

Sivujen uutisosiota pyritään päivittämään viikoittain – sikäli kuin uutisoitavaa ilmenee. Suomen korkeimpien oikeuksien ja EY:n tuomioistuimien immateriaalioikeutta koskevista ratkaisuista sekä lainsäädännöllisistä uudistuksista raportoidaan kattavasti. Muiden tuomioistuimien (esimerkiksi hovioikeudet ja ulkomaiset tuomioistuimet) ratkaisuista ja kansainvälisestä kehityksestä uutisoidaan valikoiden.

Tärkeimmät Suomea koskevat uutiset on käännetty englanniksi sivujen englanninkieliselle puolelle. Valtaosa uutisista ei ilmesty IPRInfo-lehdessä, joten niitä kannattaa seurata Instituutin kotisivuilta. Vanhemmat uutiset menevät uutisarkistoon, jonne niitä on kertynyt jo useita kymmeniä.

Oikeustapaustietokanta ja linkkejä

Sivuilta löytyy lisäksi hovioikeuksien immateriaalioikeusratkaisuja sisältävä laaja tietokanta, jota päivitetään myös jatkossa. Tietokannan luomisesta on vastannut professori Jukka Kemppinen Helsingin teknillisestä korkeakoulusta.

Tietokanta palvelee niin tutkimuksellisia kuin käytännön työelämänkin tarpeita. Tietokannan käyttö on ainakin toistaiseksi ilmaista. Tietokannan käyttöön tarvittava käyttäjätunnus ja salasana löytyvät sivuilta. Sivuilta löytyy niin ikään linkkejä muille immateriaalioikeussivustoille.

Instituutin kotisivuja pyritään myös vastedes kehittämään käyttäjien tarpeiden mukaan. Sivuja koskevat parannusehdotukset, linkkivinkit, tiedot koulutustapahtumista ja esimerkiksi uutisvihjeet ovat tervetulleita. Ne voi lähettää e-mail osoitteeseen info [a] iprinfo.com.