Youtube ottaa käyttöön uuden prosessin tekijänoikeusrikkomusten käsittelyyn

17.11.2023

Youtube's logo

Youtube aikoo kehittää sen sisällöntuottajien tekijänoikeusrikkomuksiin liittyviä prosesseja. Näiden muutosten on tarkoitus ehkäistä tekijänoikeusrikkomuksia jo ennalta sekä helpottaa mahdollisten tekijänoikeusrikkomuksiin liittyvien vaateiden käsittelyä.

Youtubea käyttäville sisällöntuottajille on jo pitkään aihettanut ongelmia Youtuben tekijänoikeusvaatimukset. Vaatimuksilla tarkoitetaan esimerkiksi tekijänoikeuspoistopyyntöä. Löytäessään Youtubesta tekijänoikeudella suojattua sisältöään tekijänoikeuden omistaja voi tehdä tekijänoikeuspoistopyynnön, eli pyynnön poistaa Youtubesta sisältöä mahdollisen tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

Tekijänoikeusrikkomusten käsittelyä Youtuben on muuttanut muun muassa niin, että jatkossa sisällöntuottajat tulevat saamaan tekijänoikeusrikkomuksia koskien vain yhden ilmoituksen, johon on koottu kaikki sisällön saamat huomautukset. Tähän ilmoitukseen tulee myös sisältymään linkki Youtubessa vapaassa käytössä olevaan musiikkiin, jolla tekijänoikeutta rikkovan musiikin käyttö on mahdollista korvata.

Näiden muutosten lisäksi Youtube tarjoaa myös opetussisältöä niille sisällöntuottajille, jotka saavat tekijänoikeuspoistopyyntöjä usein. Ennen sisällön julkaisemista sisällöntuottajilla on myös mahdollisuus tarkistaa sisältönsä mahdollisilta tekijänoikeusrikkomuksilta.

Alkuperäisen uutisen aiheesta pääset lukemaan täältä.

Kuva: Unsplash / Alexander Shatov

Kirjoittajat

Share: