Yhdistetty patenttituomioistuin määräsi alustavan kieltomääräyksen

21.9.2023

dna

Euroopan unionin yhdistetty patenttituomioistuin aloitti toimintansa kesäkuussa 2023. Nyt se on ensimmäistä kertaa antanut alustavan kieltomääräyksen molempien osapuolten oltua läsnä suullisessa käsittelyssä. Käsittely järjestettiin tuomioistuimen paikallisosastossa Münchenissä, Saksassa.

Tapauksessa osapuolina ovat yhdysvaltalaiset bioteknologiayritykset 10x Genomics ja Nanostring. Nanostring-yhtiölle asetettiin alustava kieltomääräys turvaustoimena suullisen käsittelyn päätteeksi. Yhtiö voi valittaa päätöksestä Yhdistetyn patenttituomioistuimen valitusistuimeen, joka sijaitsee Luxemburgissa.

Määräyksen asettanut puheenjohtaja kertoi, että tuomioistuimen on määrä antaa toinen päätös kieltomääräystä koskien ensi kuussa. Alun perin tuomioistuimen odotettiin antavan päätös jo samaan aikaan Nanostring-käsittelyn kanssa. Aikaisemmin Yhdistetty tuomioistuin on määrännyt kieltomääräyksen sveitsiläisten pyörävalmistajien myStromerin ja Revolt Zyclingin tapauksessa, mutta määräys annettiin ex parte -menettelyssä.

Pääset lukemaan alkuperäisen uutisen täältä.

Kuva: Unsplash / Sangharsh Lohakare

Kirjoittajat

Share: