WIPO:n vuoden 2021 Global Innovation Index on julkaistu

27.9.2021

Flags

Maailman henkisen omaisuuden järjestö WIPO on julkaissut vuoden 2021 Global Innovation Index raporttinsa. Vuosittain tehdyssä mittauksessa mitataan maailmalaajuista innovaatiokykyä ja arvioidaan innovaatioiden mahdollisuuksia menestyä eri valtiossa.

Juuri julkaistu WIPO:n vuoden 2021 Global Innovation Index näyttää kuluneen vuoden aikana tapahtuneet muutokset uusien innovaatioiden esiintyvyydessä. Korean tasavalta on viiden parhaan joukossa ensimmäistä kertaa, Kiina puolestaan kohoaa kahdennelletoista sijalle innovatiivisimpien maiden joukossa. Saksa on kymmenellä sijalla, heti yhdeksättä sijaa pitävän Tanskan jälkeen. Eurooppa ja Yhdysvallat ovat johtavia maanosia mitä uuteen innovaatioon tulee.  Aasia puolestaan on jatkuvasti ja nopeasti kasvava markkina.

Global Innovation Index arvioi noin 130 maan kansantaloutta 81 eri mittarin perusteella. Indeksissä mitataan muun muassa aineettomien oikeuksien rekisteröintimääriä, tutkijoiden ja järjestöjen määrää sekä tieteellisten tutkimusten määrää.

Vuoden 2021 mittauksen mukaan Sveitsi, Ruotsi, Yhdysvallat ja Iso-Britannia saavat erityistä tunnustusta poikkeuksellisen innovatiivisina maina. Nämä neljä maata ovat jatkuvasti olleet mittauksessa viiden parhaan joukkoon sijoittuneiden joukossa.

Suurin osa kahdenkymmenenviiden innovatiivisimman maan joukkoon kuuluvista maista ovat eurooppalaisia. On kuitenkin huomioitava, että myös aasialaiset maat ovat vakiinnuttaneet asemaansa. Viidentoista innovatiivisimman maan joukosta löytyy viisi aasialaista maata: Korean tasavalta (viides sija), Singapore (kahdeksas sija), Kiina (kahdestoista sija), Japani (kolmastoista sija) ja Hong Kong/Kiina (neljästoista sija).

Legal Patent-sivuston aihetta koskevan uutisen löydät täältä. Global Innovation Indexin raportin kokonaisuudessaan löydät täältä.

Kuva: Vladislav Klapin sivustolta Unsplash.

Kirjoittajat

Share: