WIPO:lta raportti vuoden 2020 aineettomia oikeuksia koskevasta toiminnasta

15.11.2021

WIPO:n julkaisema World Intellectual Property Indicators -raportti valaisee vuoden 2020 aineettomia oikeuksia koskevaa maailmanlaajuista toimintaa. Sen mukaan erityisesti tavaramerkkihakemukset olivat kasvussa vuonna 2020 koronaviruspandemiasta huolimatta.

Notebooks

Maailmanlaajuisesti tavaramerkkihakemuksissa ilmoitetut tavaramerkkiluokkien määrät kasvoivat vuonna 2020 13,7 prosenttia maailmantalouden laskusuhdanteesta huolimatta. Kasvu ilmentää voimakasta yrittäjyyttä sekä uusien tuotteiden ja palveluiden tarjolle tuomista pandemian aikana. Patenttihakemukset lisääntyivät 1,6 %:lla ja mallihakemukset 2 %:lla. Raportin tulokset osoittavat, että epävarmassakin taloustilanteessa toimijat ovat turvautuneet aineettomien oikeuksien tarjoamiin välineisiin. Vuosien 2008–2009 talouskriisin aikaan puolestaan sekä tavaramerkki- että patenttihakemukset vähenivät huomattavasti.

WIPO:n raportti pohjautuu kansallisten ja alueellisten immateriaalioikeusvirastojen sekä WIPO:n vuoden 2020 tilastoihin. Se kattaa patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit, mallisuojan, kasvinjalostajanoikeudet ja suojatut maantieteelliset merkinnät.

Vuosittainen raportti kerää ja analysoi aineettomia oikeuksia koskevaa dataa tarkoituksena tuottaa tietoa päättäjille, yrityksille, sijoittajille, tutkijoille ja muille makrotalouden suuntauksista kiinnostuneille. Raportilla on tärkeä rooli maailmanlaajuisten innovaatioiden ymmärtämisessä ja tulevan suunnittelussa.

WIPO:n raportti on saatavilla täällä.

Aihetta koskevan tiedotteen löydät täältä.

Kuva: Jubal Kenneth Bernal sivustolla Unsplash

Kirjoittajat

Share: