WIPO: Kaikkien aikojen ennätys aineettomia oikeuksia koskevissa rekisteröinneissä vuonna 2021

23.11.2022

lightbulb

WIPO:n julkaiseman raportin (World Intellectual Property Indicators) mukaan aineettomia oikeuksia suojattiin maailmanlaajuisesti vuonna 2021 enemmän kuin koskaan. Ennätys osoittaa maailmanlaajuisten innovaatioiden kestäneen ja jopa kasvaneen merkittävästi pandemiavuosina. Vuonna 2020, pandemian huipulla, IPR-rekisteröinnit pysyivät entisellään, kun vuonna 2021 rekisteröinnit lähtivät ennätykselliseen nousuun.

WIPO:n raportti pohjautuu kansallisten ja alueellisten immateriaalioikeusvirastojen sekä WIPO:n vuoden 2021 tilastoihin ja se kattaa patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit, mallisuojan, kasvinjalostajanoikeudet ja suojatut maantieteelliset merkinnät. Uusin raportti viestii aineettomien oikeuksien voimakkaasta kasvusta.

Patenttien osalta tärkeimmät tekijät patenttien määrän kasvussa vuonna 2021 olivat Kiinan, Etelä-Korean ja Euroopan patenttivirastot. Patenttihakemukset lisääntyivät maailmanlaajuisesti 3,6 % vuonna 2021, kun patenttihakemuksia tehtiin yhteensä 3,4 miljoonaa. 67,6 % kaikista patenttihakemuksista rekisteröitiin Aasiassa. Tavaramerkkirekisteröintejä oli arviolta joka 73,7 miljoonaa maailmanlaajuisesti vuonna 2021 – 14,3 % enemmän kuin edeltävänä vuonna. Eniten tavaramerkkirekisteröintejä tehtiin Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Intiassa. Hyödyllisyysmallirekisteröinnit lisääntyivät maailmanlaajuisesti 10,9 %.

WIPO:n raportti on saatavilla täältä ja aihetta koskeva WIPO:n tiedote täällä.

Kuva: iStock/AntonioSolano

Kirjoittajat

Share: