Viikon hyvät IPR-uutiset

11.4.2022

Maanantain kunniaksi on jälleen vuorossa hyviä IPR-liitännäisiä uutisia: Komissio haluaa päivittää teollisuuden päästöjä koskevaa direktiiviä, ukrainalaisten pakolaisten tukemiseen on kerätty 9,1 miljardia euroa, komissio julkaisi kiertotalouden ehdotuspaketin ja Suomi on jälleen maailman onnellisin maa. Mukavia lukuhetkiä hyvien uutisten parissa!

EU ohjaa suurteollisuutta pitkäaikaiseen vihreään siirtymään päivittämällä teollisuuden päästöjä koskevaa direktiiviä

Komissio esitti ehdotuksia, joilla on tarkoitus päivittää ja nykyaikaistaa teollisuuden päästöjä koskevaa direktiiviä ympäristön pilaantumisen ehkäisemisen ja rajoittamisen osilta. Päivityksen tarkoituksena on ohjata teollisuusinvestointeja niin, että ne tukevat Euroopan muuttamista saasteettomaksi, kilpailukykyiseksi ja ilmastoneutraaliksi taloudeksi vuoteen 2050 mennessä.

Direktiivin päivitys on osa EU:n vihreän kehityksen ohjelmaa, jonka tavoitteena on muun muassa vauhdittaa vihreää siirtymää ja innovointia, palkita edelläkävijöitä ja edistää tasapuolisia toimintaedellytyksiä unionin markkinoilla.

Koko uutisen ja lisää aiheesta pääset lukemaan tästä.

Ukrainalaisille pakolaisille kerätty jo 9,1 miljardia euroa

Maailmanlaajuinen ”Stand Up for Ukraine” -varainkeruukampanjalla on kerätty 9,1 miljardia euroa ukrainalaisille pakolaisille Ukrainassa ja sen ulkopuolella. Lahjoituksia on tullut muun muassa Euroopan komissiolta, joka oli suuruudeltaan 1 miljardi euroa.

Stand Up for Ukraine -kampanja toteuttivat Euroopan komissio ja Kanadan hallitus yhdessä kansainvälisen Global Citizen järjestön kanssa, Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin esittämän tukipyynnön johdosta. Sen varoja on tarkoitus käyttää Ukrainan sisällä ja sen ulkopuolella pakenevien ihmisten tarpeisiin.

Koko uutisen ja lisää aiheesta pääset lukemaan tästä.

Euroopan komissio julkaisi kiertotalouden ehdotuspaketin

Euroopan komissio julkaisi maaliskuun lopussa kiertotalouden ehdotuspaketin, joka on osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa. Konkreettisia toimia ja ehdotuksia, jotka ovat osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa, on tehty viime aikoina paljon. Ohjelman tavoite on tehdä Euroopasta maailman ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä.

Ehdotuspaketin tavoitteena on tehdä kestävistä tuotteista uusi normi, edistää kiertotalouden liiketoimintamalleja ja lisätä kuluttajien mahdollisuuksia vaikuttaa valinnoillaan vihreään siirtymään. Komissio ehdotti muun muassa, että lähestulkoon kaikista EU:n markkinoilla olevista tavaroista tehtäisiin ympäristöystävällisempiä ja kiertotalouteen sopivia. Ehdotuksessa tahdotaan myös puuttua pikamuotiin ja rakennustuotteisiin. Molemmat ovat erittäin ympäristöä kuormittavia teollisuudenaloja, joihin puuttuminen on välttämätöntä vihreän siirtymän kannalta. Hyvä EU!

Koko uutisen ja lisää aiheesta pääset lukemaan tästä ja tästä pääset lukemaan ja katsomaan paneelikeskustelua aiheesta.

Suomi on jälleen maailman onnellisin maa

Kansainvälinen World Happiness Report on taas julkaistu. Raportti mittaa maailman maiden onnellisuutta. Viidettä vuotta putkeen Suomi on raportin mukaan maailman onnellisin maa, jee! Pohjoismaat pärjäsivät mittauksissa hyvin, kaikki olivat kymmenen parhaan joukossa. Raportin mukaan Pohjoismaissa onnellisuutta lisäävät ilmainen koulutus ja terveydenhuolto, vahva sosiaalinen yhteenkuuluvuus ja erinomainen tasapaino työ- ja perhe-elämän välillä.

Suomea pidetään myös maailman stabiilimpina ja vähiten korruptoituneena valtiona, jossa noudatetaan hyvän hallinnon periaatetta ja jossa on poliittinen ja kansallinen vapaus.

Raportin pääset lukemaan tästä ja lisää aiheesta tästä.

Kuva: Unsplash, Peter Schulz

Kirjoittajat

Share: