Viikon hyvät IPR-uutiset

4.4.2022

Maanantai koitti ja sen mukana tulee pläjäys hyviä IPR-liitännäisiä uutisia: Tutkijat kehittävät uutta teknologiaa kuulon palauttamiseksi, komissio on myöntänyt yli miljardi euroa innovatiivisille hankkeille ja IP-Helpdesk teki tutkimuksen espanjalaisen yrityksen onnistuneesta IP-strategiasta. Mukavaa lukuhetkeä, antakoot nämä optimismia ja ripauksen toivoa tämänkin viikon aloitukseen.

Uusi teknologia kuulon palauttamiseksi?

Bioteknologiayritys Frequency Therapeutics on kehittämässä uudenlaista teknologiaa, jolla on mahdollista palauttaa kuulo. Teknologia on hyvin innovatiivista ja erilaista aiempiin verrattuna, sillä kyse ei ole perinteisestä implantin istuttamisesta tai kuulokojeesta vaan terapiamuodosta, joka käyttää pieniä molekyylejä ohjelmoimaan esisoluja – sisäkorvan kantasolujen jälkeläisiä- luomaan pieniä karvasoluja, jotka ovat elintärkeitä kuulemisen kannalta. Nämä pienet karvasolut vaurioituvat helposti, esimerkiksi liian kovan äänen vuoksi.

Lääke on suunniteltu injektoitavaksi suoraan korvaan, jossa lääke uudistaa soluja korvan simpukan sisällä. Lääkkeen toimivuutta on jo testattu kliinisissä kokeissa onnistuneesti, ihmisten kuuloa on onnistuttu parantamaan.

Alkuperäisen uutisen ja lisää aiheesta pääset lukemaan tästä.

Euroopan komissiolta yli miljardi euroa innovatiivisille hankkeille EU:n ilmastosiirtymää varten

Komissio allekirjoitti 1. huhtikuuta  1,1 miljardin euron avustussopimukset seitsemän suurhankkeen kanssa. Hankkeet rahoitetaan EU:n päästökauppajärjestelmästä saaduilla tuloilla. Hankkeiden tavoitteena on vähentää päästöjä yli 76 miljoonalla hiilidioksidiekvivalenttitonnilla ensimmäisten kymmenen toimintavuoden aikana. Näissä seitsemässä hankkeessa otetaan käyttöön innovatiivisia vähähiilisiä teknologioita teollisessa mittakaavassa, ja ne kattavat keskeisiä sektoreita, jotka ovat vety, teräs, kemikaalit, sementti, aurinkoenergia, biopolttoaineet sekä hiilidioksidin talteenotto ja varastointi.

Päästöoikeuksien huutokaupasta saatavilla tuloilla rahoitetun innovaatiorahaston tarkoituksena on luoda yrityksille ja viranomaisille oikeanlaisia taloudellisia kannustimia, jotta jo nyt voidaan investoida seuraavan sukupolven vähähiilisiin teknologioihin. Tavoitteena on myös antaa EU:n yrityksille etulyöntiasema matkalla globaaleiksi teknologiajohtajiksi.

Alkuperäisen uutisen ja lisää aiheesta pääset lukemaan tästä ja tästä.

IP-Helpdesk: Uusi tutkimus  das-Nano -yrityksen IP-strategiasta ja sen vaikutuksista yrityksen menestymiseen

Euroopan IP-Helpdesk on julkaissut uuden tapaustutkimuksen innovatiivisen espanjalaisen teknologiayrityksen das-Nanon IP-strategiasta ja sen vaikutuksesta yrityksen menestykseen. das-Nano hyödyntää toiminnassaan terahertsiaaltojen ja tekoälyn tehoa tuodakseen uusia sovelluksia markkinoille. Yritys on muun muassa suunnitellut markkinoiden ensimmäiset Terahertz-pohjaiset teknologiajärjestelmät.

Yritys on ollut johdonmukainen IP-strategiansa suhteen alusta asti ja ollut tietoinen sen olevan kriittinen tekijä liiketoiminnan onnistumisen kannalta. Hyvä IP-strategia suojaa yritystä ja jopa parantaa sen kilpailukykyä. Immateriaaliomaisuuden varhainen suojaaminen on muun muassa auttanut tuotteiden kaupallistamista globaaleilla markkinoilla.

Alkuperäisen uutisen ja lisää aiheesta pääset lukemaan tästä ja tästä.

Kuva: Unsplash, Mia Anderson

Kirjoittajat

Share: