Victoria’s Secret ja P!nk vastustamassa Pharrell Williamsin tavaramerkkihakemuksia

23.4.2024

Artisti ja muotiyhtiö katsovat haetun tavaramerkin aiheuttavan sekaannusvaaraa niiden omiin merkkeihin nähden.

Musiikkituottajana ja laulajana tunnetun Pharrell Williamsin yhtiö PW IP Holdings, LLC jätti Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolle (USPTO) useita hakemuksia sanamerkille P.INC. Luokkiin 18 ja 35 kohdistetut hakemukset herättivät kuitenkin vastareaktion; sekä artisti Alecia Moore (joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Pink tai P!nk) ­että muotiyhtiö Victoria’s Secret ovat jättäneet väitteet tavaramerkkien rekisteröintiä vastaan.

Mooren yhtiö Lefty Paw Print, LLC katsoo Williamsin hakemuksen luokassa 35 aiheuttavan sekaannusvaaran sen omiin, aiemmin rekisteröityihin ja kuluttajien keskuudessa tunnettuihin sanamerkkeihin PINK ja PINK’S PAGE. Victoria’s Secret Stores Brand Management, LLC taas lähti puolustamaan aikaisemmin rekisteröityjä merkkejään VICTORIA’S SECRET PINK ja PINK. Victoria’s Secret jätti väitteen sekä luokkaan 18 että 35 jätettyjä hakemuksia vastaan.

Kumpikin yhtiö vetosi väitteissään merkkien P.INC ja PINK foneettiseen samankaltaisuuteen ja siihen, että merkkien kattamat tavarat tai palvelut ovat samoja tai samankaltaisia. USPTO:n päätettäväksi jää, aiheuttavatko nämä yhteneväisyydet merkkien välille sekaannusvaaraa.

Alkuperäisen uutisen voit lukea täältä.

Kuva: Unsplash / Pawel Czerwinski

 

Kirjoittajat

Share: