Vans syyttää Walmartia ikonisten kenkien kopioinnista ja harhaanjohtamisesta

30.11.2021

Vans hakee vähittäiskauppaketju Walmartilta vahingonkorvauksia muun muassa tavaramerkkirikkomuksesta ja epäreilusta kilpailusta. Walmart on alkanut myymään liikkeissään tennareita, jotka muistuttavat ulkonäöltään Vansin ikonisia tennareita.

Taulukko, jossa on vertailtu Vansin ja Walmartin kenkien eroa

Vans on nostanut valituskanteen vähittäiskauppaketju Walmartia vastaan Kalifornian osavaltion tuomioistuimessa. Valituksessaan Vans kertoo, että Walmart on alkanut myymään liikkeissään tennareita, jotka ovat samanlaisia kuin Vansin ikoniset kengät. Vansin mukaan Walmartin versiot aiheuttavat hämmennystä kuluttajissa.

Vans on myynyt ikonisia tennareitaan 1970-luvulta asti ja OLD SKOOL-tennareissa oleva raita on kengille ominainen tunnusmerkki. Tämän lisäksi toinen Vansin tunnuskenkä on ruutulippukuvioinen slip-on tennari. Walmartissa myytävissä kengissä on paljon samoja ulkoisia ominaisuuksia, jotka Vansin mukaan aiheuttavat hämmennystä kuluttajien keskuudessa.

Vans syyttää Walmartia myös tavaramerkkirikkomuksesta, epäreilusta kilpailusta ja virheellisestä alkuperänimityksestä. Näiden perusteella Vans hakee sekä kieltotuomiota että vahingonkorvausta.

Pääset lukemaan koko uutisen englanniksi tästä.

Kuva: FashionLaw

Kirjoittajat

Share: