Uusi avoin työkalu pk-yrityksille – tarkoitus lisätä tietosuojaosaamista

28.1.2022

filing

Tietosuojavaltuutetun toimisto ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry. ovet yhdessä GDPR2DSM-hankkeesaan luoneet työkalun auttaakseen yrittäjiä arvioimaan tietosuojakäytäntöjään. Hankkeen on mahdollistanut Tietosuojavaltuutetun toimistolle ja TIEKE:lle myönnetty EU-hankerahoitus, jonka tarkoituksena on edistää mikro- ja pk-yritysten tietosuoja-asetuksen soveltamista.

Vuonna 2021 toteutetussa tarvekartoituksessa todettiin, että pienet sekä keskisuuret yritykset vielä tarvitsevat lisää tukea ja tietoa liittyen tietosuojakysymyksiin. Jotta pk-yrityksillä olisi parempi mahdollisuus toimia EU-markkinoilla, on heillä oltava asianmukaiset tietosuojakäytännöt. Tavoitteena on luoda helppokäyttöinen työkalu, jota jokainen voi hyödyntää ilman erityistä tietosuojaan liittyvää asiantuntemusta.

Työkalu kysyy käyttäjältä ensin yrityksen roolia, jonka pohjalta työkalu pystyy vastaamaan käyttäjän kysymyksiin. Jos käyttäjä ei ole varma roolistaan, hän voi työkalun avulla selvittää sen. Työkalun ytimenä toimii kysymyspatteristo, jonka avulla pyritään kartoittamaan yrityksen toimintaa suhteessa tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin. Käyttäjä saa lopuksi raportin, joka sisältää toimenpidesuosituksia sekä lisätietoa.

Kyseessä on ensimmäinen versio työkalusta sekä osa laajempaa materiaalipankkia, jota tullaan kehittämään vuoden 2022 aikana. Kokonaisuuden oletetaan olevan valmis lokakuussa 2022.

Koko uutinen luettavissa täällä.

Tästä pääset suoraan työkaluun.

Kuva: Maksym Kaharlytskyi sivustolta Unsplash.

Kirjoittajat

Share: