The Weeknd artisti haastettu oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta

29.9.2021

The Weeknd laulaja on haastettu oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Tuottajat Suniel Fox ja Henry Strange väittävät Thw Weekndin kopioineen hitin ”Call Out My Name” heidän kappaleestaan ”Vibeking”. Haastehakemus jätettiin Californian käräjäoikeuteen 17.9.2021.

The Weeknd artistin kappale soimassa iphonessa

Tuottajat Suniel Fox ja Henry Stange väittävät, että The Weekndin hittibiisi Call Out My Name on lähes tulkoon kopio heidän kappaleestaan Vibeking. Väitteen mukaan kappaleissa on muun muassa samantyylinen tempo ja niissä on samanlainen tunnelma sekä samoja ominaisuuksia. Näiden lisäksi The Weekndin väitetään käyttävän samanlaista melodia ”koukkua” kappaleensa melodiassa.

Foxin ja Stangen asianajan mukaan The Weeknd ei ole vieras tekijänoikeusrikkomukseen liittyviin väitteisiin, mutta tämä kyseinen tapaus saattaa olla ”räikein” väite häntä ja hänen tiimiään kohtaan. Asianajajan mukaan Vibeking kappale oli jaettu The Weekndin tietoisuuteen ennen Call Out My Name kappaleen tuottamista. Fox ja Strange haluavat tuoda tapauksen ihmisten tietoisuuteen ja odottavat saavansa The Weekndiltä kohtuullisen korvauksen

Pääset lukemaan koko uutisen englanniksi tästä.

Kuva: Unsplash photos.

Kirjoittajat

Share: