The Rolling Stonesia syytetään tekijänoikeusloukkauksesta

15.3.2023

guitar

Yhdysvaltalainen lauluntekijä väittää antaneensa demon Mick Jaggerin perheenjäsenelle ja että bändi poimi elementtejä hänen kahdesta kappaleestaan vuoden 2020 singlelleen.

Legendaarisen rock-yhtyeen The Rolling Stonesin jäseniä Mick Jaggeria ja Keith Richardsia vastaan on nostettu tekijänoikeusloukkauskanne New Orleansin piirituomioistuimessa Yhdysvalloissa. Yhdysvaltalainen lauluntekijä Sergio Garcia Fernandez (taiteilijanimeltään Angelslang) väittää lähettäneensä demolevyn Jaggerin perheenjäsenelle ja että Jagger ja Richards olisi poiminut kahdesta demon kappaleesta ”So Sorry” ja ”Seed of God” elementtejä vuonna 2020 julkaisemallaan ”Living in a Ghost Town” -singlellä.

Garcia Fernandezin kanteen mukaan Jaggerin lähisukulainen vahvisti vastaanottaneensa demon sähköpostitse kantajalta ja ilmaisseensa, että kantajan musiikkiteokset ja tyyli on sellaista, jota The Rolling Stones olisi kiinnostunut käyttämään. Fernandezin mukaan Rolling Stonesin singlessä on keskeisiä piirteitä hänen kappaleistaan, kuten laulumelodiat, sointujen eteneminen, tempot ja muut keskeiset elementit. Kappaleiden elementtien käytöstä ei kantajan mukaan kuitenkaan sovittu eikä hän ole saanut korvausta väitetyistä kappaleiden elementtien käytöstä.

Lue alkuperäinen Billboardin englanninkielinen uutinen täältä.

Kuva: Unsplash, Andre Mosele

Kirjoittajat

Share: