Teosto hakee ratkaisua maksullisten tv-palvelujen musiikinkäyttökorvauksiin markkinaoikeudesta

17.1.2022

DJ-järjestelmä

Teosto on jättämässään haastehakemuksessa hakenut tuomioistuimelta vahvistusta musiikinkäyttökorvausten hinnoittelunsa lainmukaisuudelle. Haastehakemuksessa Teosto hakee myös velvoitetta MTV:lle suorittaa täysmääräiset tekijänoikeuskorvaukset musiikista. Haastehakemuksen taustalla on erimielisyys MTV:n kanssa musiikin tekijänoikeuskorvausten hinnoittelumallista sekä hinnoista.

MTV on aikaisemmin vuonna 2019 tuomittu maksamaan Teostolle lisäkorvauksia, jotka tilitettiin musiikin oikeudenomistajille. Tuomion yhteydessä markkinaoikeus vahvisti maksuttomien tv-kanavien hinnaston lainmukaisuuden. Avoimeksi jäi Teoston hinnaston lainmukaisuus maksullisten kanavien sekä maksullisten Video On Demand-palvelujen suhteen. MTV kieltäytyy edelleen maksamasta näistä palveluista hinnaston mukaista korvausta.

Uuden käsittelyn kautta Teosto hakee vahvistusta hinnastolleen ja tämän kautta myös lopullista ratkaisua tilanteeseen. Eurooppalaisessa vertailussa Teoston hinnoittelu on todettu kohtuulliseksi, eikä Suomen kilpailu- ja kuluttajavirasto ole nähnyt perusteita puuttua hinnoitteluun. Teoston toimitusjohtajan, Risto Salmisen, mukaan Teoston tavoitteena on taata kohtuulliset korvaukset musiikin tekijöille.

Markkinaoikeuden ratkaisuun MAO:513/19 pääset tästä.

Koko uutinen luettavissa tästä.

Kuva: Christian Wiediger sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: