Tekniikan akateemiset myönsi PRH:n patentti- ja innovaatiolinjalle kunniamainninnan

9.6.2014
Kiitosta sai toimintojen kehittäminen ja sähköistäminen.

Tekniikan akateemiset (TEK) on myöntänyt kunniamaininnan Patentti- ja rekisterihallituksen Patentti- ja innovaatiolinjalle (PAI) sekä sen 160-jäseniselle henkilökunnalle. Palkintoraadin mielestä PAI on olennainen osa kitkatonta suomalaista innovaatiopalvelujen infrastruktuuria. Myös PAIn aktiivinen omien toimintojensa kehittäminen ja sähköistäminen sai kiitosta.

Erillinen kunniamaininta jaettiin samassa yhteydessä Suomalaisen Insinöörityöpalkinnon kanssa. Palkinnon sai tänä vuonna Ledil Oy:n valaistusteknologiaa kehittänyt työryhmä. Työryhmän tuloksille on saatu lukuisia patentteja ja sen toiminta on myös osaltaan vaikuttamassa alalle parhaillaan muotoutumassa oleviin kansainvälisiin standardeihin.

Suomalaisen Insinöörityöpalkinnon jakavat vuosittain TEK ja Tekniska Föreningen i Finland (TFiF). Nykymuodossaan palkintoa on jaettu vuodesta 1980 alkaen. Palkinto voidaan esityksestä myöntää  tunnustuksena joko yhdelle henkilölle tai työryhmälle. Valinnassa kiinnitetään huomiota ensisijaisesti insinöörityön merkitykseen suomalaisen teknisen osaamisen kohottamisessa. Palkinto pyritään myöntämään eri vuosina erityyppisille töille ja eri aloille.

TEK:n uutinen 5.6.2014: Energiapihin led-valaistusteknologian kehittäjät palkittiin

Share: