Tavaramerkkiassistenttipäivä 2018: Esittelyssä WIPO ja EUIPO

2.2.2018
Tavaramerkkiassistenteille suunnatussa koulutuspäivässä saatiin vinkkejä WIPO:n ja EUIPO:n kanssa asioimiseen sekä katsottiin tavaramerkkien käsittelyn tulevaisuuteen. Erityisesti nostettiin ylös teknologian aiheuttamat muutokset tavaramerkkien rekisteröinnissä.

WIPO:n edustaja Emily Erskine aloitti tavaramerkkiassistenteille suunnatun koulutuspäivän. Erskine työskentelee WIPO:ssa Information Assistantina ja aiheena päivän ensimmäiselle luennolle oli kansainvälisen hakemuksen valmistelu. Erskine antoi konkreettisia neuvoja hakemusten tekemiseen sekä luennoi siitä, miten WIPO käsittelee hakemuksia ja minkälaisia virheitä tulee välttää, jotta käsittely olisi mahdollisimman edullista ja nopeaa. Myös uusimmat muutokset sekä yleisimmät virheet ja viivästymisen syyt käytiin läpi esityksessä. Luennon toinen osa, kansainvälisen rekisteröinnin hallinta, syvensi entisestään luennon sisältöä. Erityisesti esiin nostettiin tehokkaan ja mahdollisimman toimivan käsittelyn edellytykset. Kolmas ja viimeinen Erskinen aihealueista käsitteli WIPO:n uudistuneita online-työkaluja.

Koulutuspäivän toinen puhuja oli asianajotoimisto Dottirin osakas ja toimitusjohtaja Antti Innanen. Innasella oli EUIPO:lla työskentelynsä ansiosta antaa paljon vinkkejä EUIPO:n kanssa asioimiseen. Puheenaiheina olivat mm. fast track-menetelmä, sen hyödyt ja haitat sekä erilaiset työkalut, joita voidaan hyödyntää tavaramerkkiassistentin työssä. Myös luokituksessa tehtyjä tyypillisiä virheitä käytiin läpi ja osallistujat pääsivät testaamaan taitojaan tavaramerkkien erottamiskyvyn arvioimisessa.

Lisää tietoa IPR-assistenteille suunnatusta koulutuksesta löydät tästä.

Tulevia koulutuksia:

Patenttiassistenttipäivä 15.2.2018

Mallioikeusassistenttipäivä 1.3.2018