Tämän vuoden Anti-Piracy Award myönnetty EUIPO:lle

17.12.2021

Laptop colourful lights

Audiovisual Anti-Piracy Alliance -liitto on valinnut tämän vuoden piratismin vastaisesta työstä annetun tunnustuksen Anti-Piracy Awardin saajan. Voittajaksi valittiin European Observatory on Infringements of Intellectual Property Rights. Se on Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) alainen toimija, joka on muun muassa auttanut nostamaan esille internetpiratismin ongelmia Euroopassa.

Audiovisual Anti-Piracy Alliance haluaa tunnustuksellaan antaa kiitosta toimijoille, jotka suojelevat viihdeteollisuuden intressejä. Liitto koostuu tunnetuista media-alan toimijoista, joita ovat esimerkiksi Canal+, Fox Networks, Sky, La Liga ja Premier League.

Tunnustus on myönnetty aiemmin kolme kertaa. Sen ovat saaneet Espanjan poliisin piratismin vastainen yksikkö, yksittäinen Espanjan poliisin ylikomisario sekä Italian lainvalvojat. Nämä toimijat ovat saaneet pysäytetyksi erinäisiä piratismitoimintoja.

EUIPO:n piratismin vastainen työ ei ole yhtä näkyvää kuin edellä mainittujen poliisitoimijoiden, sillä toiminnallaan se pyrkii luomaan pohjaa tuleville valvontatoimenpiteille. EUIPO on esimerkiksi pyrkinyt nostamaan internetpiratismin osaksi European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats -hanketta. Piratismi ja muut aineettomien oikeuksien loukkaukset voivat olla osa laajempaa järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa.

Alkuperäisen TorrentFreak-sivuston julkaiseman uutisen aiheesta pääset lukemaan täältä.

Kuva: Tianyi Ma sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: