Suomalaiskeksintö Time-lehden Vuoden keksinnöt-listalle

12.11.2021

Suomalainen Tablebed-huonekalu on päässyt mukaan yhdysvaltalaisen Time-lehden vuoden 2021 keksintöjen listalle. Lisäksi se sai listauksessa erityismaininnan. Tablebed on kuusipaikkainen pöytä, joka muuttuu parisängyksi noin kymmenessä sekunnissa, ja takaisin pöydäksi yhtä nopeasti.

Globalisoituminen ja metropolialueiden väestönkasvu vaikuttavat tilojen käyttöön. Kaupungeissa neliöiden määrä on isolla osalla ihmisiä pieni. Monikäyttöiset tilat kasvattavat suosiotaan. Time-lehden arviossa nostetaan esille myös innovaation kätevyys etätyöaikana. Ihmisten tehdessä töitä kotona on kätevää, kun eläminen ja työntekeminen voidaan tehdä samassa tilassa. Suomalaisyrityksen toimitusjohtajan mukaan kyseessä on ”vasta nouseva megatrendi alkukuopissa”.

Business Finlandin myöntämän tuotekehityslainalla yrityksen on ollut mahdollista pitkäjänteisesti keskittyä ja panostaa designiin ja aineettomien oikeuksien suojaamiseen. Tablebedin design ja mekaniikka on patentoitu.

Time-lehden alkuperäisen artikkelin pääset lukemaan täältä. Helsingin Sanomien suomenkielisen aihetta käsittelevän aiheen pääset lukemaan täältä.

Kuva: Tablebed.

Kirjoittajat

Share: