Suomalainen MetGen Oy on voittanut Euroopan komission myöntämän innovointipalkinnon

25.10.2021

LightbulbSuomalainen, Kaarinassa toimiva MetGen Oy on voittanut pääpalkinnon Euroopan komission järjestämässä innovointikilpailussa. Kilpailussa komissio palkitsi vuoden 2021 lupaavimpia innovaatioita. Kaikki kilpailussa arvioidut innovaatiot ovat syntyneet EU:n rahoittamissa tutkimus- ja innovointihankkeissa.

MetGen Oy on kehittänyt biopohjaisen ratkaisun, jonka avulla pahvipakkauksissa nykyään käytettävät petrokemian vahapohjaiset ratkaisut voidaan korvata. Uusissa, MetGen Oy:n kehittämissä kuitupohjaisissa pakkauksissa käytetään biopohjaista lisäainetta, joka muun muassa parantaa pakkausten lujuutta ja kosteudenkestävyyttä. Pahvia on aikaisempaa helpompi kierrättää ja sitä päätyy vähemmän kaatopaikoille, sillä siinä ei ole petrokemiallisia ainesosia, jotka vaikeuttavat kierrättämistä.

MetGen Oy on saanut kaiken kaikkiaan 13.3 miljoonaa euroa rahoitusta EU:n Horisontti 2020-ohjelmasta. Rahoitus on tarkoitettu innovatiivisten käytännön ratkaisujen kehittämiseen, jotta pakkausteollisuuden haasteisiin voitaisiin tulevaisuudessa vastata paremmin.

EU:n Horizon 2020 ja Horizon Europe on maailman suurin julkisin varoin rahoitettu tutkimusohjelma. Innovation Radar-kilpailu on Euroopan komission aloite, jonka avulla halutaan lisätä EU:n rahoittamien innovaatioiden näkyvyyttä. Kilpailun tavoitteena on näyttää tuloksia EU:n kansalaisille, viranomaisille, investoijille ja yrityksille.

Euroopan komission suomalaiseduston aihetta koskevan uutisen pääset lukemaan täältä. Euroopan komission alkuperäisen aihetta koskevan uutisen löydät täältä.

Kuva: Nejc Soklič sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: