Suomalainen IPRally keräsi 2 miljoonan euron rahoituksen patenttihakukoneensa kehittämiseen

7.1.2021

Suomalainen IPRally keräsi tuoreen lehdistötiedotteensa mukaan patenttihauissa hyödynnettävän ohjelmistonsa kehittämiseen 2 miljoonan euron rahoituksen. Varoilla tullaan kiihdyttämään yrityksen nopeaa laajentumista sekä tuotekehitystä kohti tekoälyä, joka ymmärtää patenttikirjallisuutta ihmisen tasolla.

IPRally on Sakari Arvelan, Juho Kallion ja Juuso Piskosen vuonna 2018 perustama ohjelmisto-startup. Yritys tarjoaa patenttimenettelyissä hyödynnettävää, tietokaavioteknologiaan perustuvaa tekoälyä, joka toimii intuitiivisen verkkohakuympäristön muodossa.

Yrityksen tarjoaman palvelun lähtökohtana on, että kaaviopohjainen lähestymistapa toimii patenttihauissa paremmin kuin yksinkertaiset avainsanat taikka vapaamuotoiset tekstihaut. Palvelun avulla IP-alan ammattilaiset sekä tutkimus- ja kehitysinsinöörit pystyvät nopeasti muotoilemaan hyvin tarkkoja patenttihakuja, mikä säästää huomattavasti aikaa ja mahdollistaa perinteistä avainsanahakua tarkemmat hakutulokset.

Palvelu sopii niin teknologiayrityksille, tutkimusorganisaatioille, patenttitoimistoille kuin patenttiviranomaisillekin. IPRally palvelee lukuisia teollisuudenaloja aina autoteollisuudesta terveydenhuoltoon, ja sen asiakaskuntaan lukeutuu Spotifyn ja Koneen kaltaisia suuryrityksiä.

Kerättyä rahoitusta tullaan käyttämään tuotekehityksen sekä tekoälyn kyvykkyyden tukemiseen. Edelleen sen mahdollistaman lisäpalkkauksen myötä pystytään vastaamaan Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa nopeasti kasvaneeseen asiakaskantaan.

IPRallyn toimitusjohtaja Sakari Arvelan mukaan yrityksen toiminnalla tartutaan valtavaan, mutta samalla äärimmäisen mielenkiintoiseen ongelmaan, joka vaikuttaa patentti- sekä T&K -ammattilaisten jokapäiväiseen arkeen. Hänen mukaansa on erittäin palkitsevaa nähdä asiakkaiden työn nopeuden ja laadun parantuminen, minkä lisäksi patenttihaut ovat palvelun myötä muuttuneet myös hieman hauskemmiksi.

Lisätietoa IPRallysta löydät yrityksen kotisivuilta. Asiaa koskevan IPRallyn lehdistötiedotteen löydät täältä.

(JT)