Start up-yritys vaatii 20 miljoonaa dollaria antaakseen Facebookin käyttää ’Meta PC’ tavaramerkkiään

9.11.2021

Facebook

Facebook omistaa sosiaalisen median ykköspalvelut Instagramin, WhatsAppin ja Facebookin. Facebook julkisti aikeensa uudelleenbrändäytyä nimellä ”Meta” marraskuussa 2021. Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan yhtiön brändi on ollut liian tiukasti sidottu Facebookiin. Nyt Meta on uusi emoyhtiö, jonka alaisuudessa Facebook, Instagram ja WhatsApp toimivat.

Pian julkistustilaisuuden jälkeen arizonalainen start up-yritys otti yhteyttä lehdistöön väittäen omistavansa oikeudet ”Meta” tavaramerkkiin. Yhtiö oli hakenut tavaramerkkirekisteröintiä nimelle Meta PC elokuussa 2021. Hakemuksen mukaan yritys on käyttänyt ”Meta” nimikettä ainakin lokakuusta 2020 lähtien. Yritys myy tietokoneita, näppäimistöjä ja muita elektronisia laitteita.

Uutissivusto TMZ:n mukaan yhtiö on halukas myymään tavaramerkin Facebookille 20 miljoonan dollarin maksua vastaan. Vaikka Meta PC tavaramerkille ei ole  myönnetty tavaramerkkirekisteröintiä, on hakemus tehty selkeästi ennen Facebookin  hakemusta, joka laitettiin vireille lokakuun lopussa 2021.

Ei kuitenkaan ole vielä varma, että Meta PC saa tavaramerkkisuojaa. Jos niin kuitenkin käy, ja yksi tai useampi Facebookin tavaramerkkihakemuksista hylätään on todennökistä, että Facebook päätyy ostamaan oikeudet hyödyntää nimeä.

Mandour Law-sivuston aihetta käsittelevän artikkelin löydät täältä.

Kuva: Sivustolta Unsplash.

Kirjoittajat

Share: