Selvitys EU-tavaramerkkien ja verkkotunnusrekisteröintien kytköksistä

13.12.2021

Laptop

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPO ja Euroopan unionin verkkotunnusrekisteri EURid ovat selvittäneet EU-tavaramerkkirekisteröintien ja .eu-verkkotunnusrekisteröintien välisiä kytköksiä.

Selvitys kohdistui 5000 EU-tavaramerkin otantaan, jota tarkasteltiin suhteessa .eu-verkkotunnusrekisteröinteihin. Erityisesti tarkasteltiin sitä, kumpi rekisteröinneistä tehtiin ensin ja sitä, oliko rekisteröinneillä sama oikeudenhaltija.

Tavaramerkkiotannasta 56 %:lla oli tavaramerkkiä vastaava rekisteröity .eu-verkkotunnus. 77 % näistä tapauksista .eu-verkkotunnus oli rekisteröity ennen EU-tavaramerkin rekisteröimistä.

Oikeudenhaltijoiden vertailu voi olla haasteellista, sillä monissa tapauksissa tiedot eivät vastaa täysin toisiaan. Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, etteivät molemmat rekisteröinnit kuuluisi samalle hakijalle, vaan rekistereihin voi olla ilmoitettu toisistaan poikkeavat yhteystiedot hakuprosessissa. Tutkituissa tapauksissa EU-tavaramerkin oikeudenhaltija vastasi verkkotunnuksen haltijan tietoja täysin 28 %:ssa tapauksista.

Aiheesta on uutisoitu EUIPO:n sivustolla.

Kuva: seth schwiet sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: