Scarlett Johanssonin ja Disneyn oikeuskiistassa ratkaisu

7.10.2021

Minnie Mouse Disney

Scarlett Johansson ja Disney ovat odotetusti sopineet erimielisyytensä koskien Johanssonin saamia palkkioita Marvelin supersankarielokuva Black Widowssa. Johansson haastoi tuotantoyhtiöjätin oikeuteen syyttäen Disneytä sopimusrikkomuksesta sen jälkeen, kun Disney oli päättänyt julkaista elokuvan samanaikaisesti sekä elokuvateattereissa että Disney + striimauspalvelussa.

Nyt annetussa lausunnossaan Johansson toteaa: ”Olen iloinen, että olemme ratkaisseet erimielisyytemme Disneyn kanssa. Olen uskomattoman ylpeä työstä, jota olemme tehneet vuosien varrella. Odotan innolla yhteistyömme jatkamista tulevina vuosina”.

Myös Disney on kommentoinut positiiviseen sävyyn: ”Arvostamme Johanssonin panostusta Marvel Cinematic Universumiin ja odotamme innolla yhteistyötä tulevien projektien parissa”.

Kumpikaan osapuoli ei ole paljastanut ratkaisun yksityiskohtia. Huhujen mukaan Disney olisi maksanut Johanssonille noin 40 miljoonaa dollaria oikeuskiistan sopiakseen.

IPRinfo-lehden riitaa käsitelleen artikkelin pääset lukemaan täältä. The Guardian-lehden aihetta käsitelleen uutisen pääset lukemaan täältä.

Kuva: Patrícia Ferreira sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Kirjoittajat