Samsung pantentoi keksinnön, jonka avulla voidaan kehittää aurinkopaneelilla latautuva älykello

11.10.2021

Samsung GalaxySamsung on patentoinut keksinnön, jonka avulla voidaan kehittää aurinkopaneelilla latautuva älykello.

Ensimmäisten älykellojen lanseeraamisesta lähtien niiden ongelma on ollut lyhytkestoinen akku. Älykelloilla on älypuhelimia suurempia akkuongelmia, koska ne ovat kooltaan niin paljon pienempiä. Älykellojen valmistajat ovat pyrkineet ratkaisemaan ongelmaa niin energiankäyttöä vähentämällä kuin myös latausprosessia nopeuttamalla. Samsungin uusin patentti pyrkii mullistamaan markkinat. Aurinko- ja valopaneeleihin luottavan patentin avulla halutaan kehittää älykello, joka latautuu jatkuvasti – jopa ranteessa ollessaan.

Samsungin patentoimalla keksinnöllä tähdätään siihen, että älykello tai ainakin sen vara-akku latautuu koko ajan. Patterit on sijoitettu rannekkeisiin, ja ne latautuvat aurinkoenergialla tai  UV-säteilyn avulla. Patterit keräävät valoa, joka kulkee aurinkopaneeleihin, jotka sitten muuttavat valon sähköenergiaksi. Pienet paneelit on sijoitettu molemmille puolille ranneketta, jotta jompikumpi tai molemmat voivat kerätä valoa riippumatta siitä, miten päin rannekelloa pidetään.

Let’s Go Digitalin mukaan patentti hyödyntää samankaltaista kvanttipisteisiin perustuvaa teknologiaa, jota Samsung käyttää  QLED TV-malleissa ja uusissa kannettavissa tietokoneissa. Patentoitua keksintöä on pidetty erinomaisena kehitysaskeleena, ja aurinko- ja valoenergialla toimivaa kelloa tehokkaana mahdollisena ratkaisuna älykelloihin liittyviin akkuongelmiin.

Slash Gearin alkuperäisen aihetta käsitelleen uutisen pääset lukemaan täältä.

Kuva: Emiliano Cicero sivustolta Unsplash.

Kirjoittajat

Kirjoittajat