Sähköinen alusta palontorjunnan patenteille

25.5.2023

A red fire hose

Euroopan patenttivirasto (EPO) julkaisi alkuviikosta sähköisen alustan metsäpalojen ennaltaehkäisemisen ja torjumisen tueksi. Espacenet-palvelussa toimivan alustan hakukoneet helpottavat palontorjunnan alan patenttien löytämistä.

Firefighting technologies -niminen alusta sisältää kolmisenkymmentä älykästä hakutoimintoa palontorjuntaan liittyvien patenttien paikallistamiseksi suuren tietomäärän seasta. Sivuston hakukoneet kattavat neljä avainteemaa: palon havaitsemisen ja ennaltaehkäisyn, sammutuksen, suojavarusteet ja palon jälkeiset ennallistavat toimet.

Sivuston avulla palontorjuntaan liittyvää erityisosaamista pyritään saattamaan laajemman yleisön saataville. Hakutoimintoja voidaan hyödyntää muun muassa alan viimeisimmän tekniikan löytämiseen ja oman keksinnön uutuuden selvittämiseen. Alustan avulla palontorjunnan alan patentteihin liittyvä tieto on helposti löydettävissä esimerkiksi tutkijoiden, yrittäjien ja päätöksentekijöiden tarpeisiin.

Palontorjunnan foorumi on kolmas Espacenetissä toimiva hakualusta kahden ensimmäisen liittyessä koronavirukseen ja puhtaaseen energiantuotantoon. Ilmaiseen ja kaikkien käytettävissä olevaan Espacenet-palveluun on kerätty yli 140 miljoonaa patentteihin liittyvää dokumenttia yli 100 maasta.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan täältä. EPO:n palontorjunnan alustalle pääset täältä.

Kuva: Unsplash, Chris Carzoli

Kirjoittajat

Share: