PRH:n toukokuun tavaramerkki on Kutomaa

13.5.2022

carpet

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut toukokuun tavaramerkiksi Katja Akkasen rekisteröimän “Kutomaa”-sanamerkin. PRH:n valinnan tarkoituksena on korostaa palveluiden suojaamisen tärkeyttä ja sen tuomia hyötyjä sekä kertoa erilaisista tuotteista.

Kutomaa-nimi kertoo käsityöperinteisestä valmistustekniikasta. Akkaselle oli alusta asti selvää, että Kutomaa-nimestä tulisi hänen tuotebrändinsä nimi. Sanamerkkimerkki Kutomaa on rekisteröity toukokuussa 2021, jota ennen se toimi Akkasen toiminimenä. Rekisteröinnin yhteydessä Akkanen mietti erilaisia tuotteita ja näin ollen mihin kaikkiin tavaramerkkiluokkiin tarvitsisi suojausta. Lopulta hän kuitenkin päätyi kutomaan mattoja ja rekisteröinti yhdessä tavaramerkkiluokassa oli riittävä.

Käsityöyrittäjäksi ryhtynyt Akkanen kutoo mattoja omasta mattomallistostaan. Mallisto on saanut inspiraationsa Akkasen suvussa kulkeneesta mallista ja sen muunnelmasta. Kutomaan-matot voi tunnistaa vahvoista väreistä ja huolitellusta viimeistelystä. Materiaalina matoissa toimii Suomessa värjätty puuvilla, joka on tekstiiliteollisuuden ylijäämää.

Voit lukea lisää aiheesta Patentti- ja rekisterihallituksen uutisesta.

Kuva: Unsplash, Tincho Franco

Kirjoittajat

Share: