PRH:n tammikuun kuukauden tavaramerkki on Cloettan värimerkki

24.1.2022

Licorice on a white table

Patentti- ja rekisterihallitus on valinnut tammikuun kuukauden tavaramerkiksi makeisvalmistaja Cloettan rekisteröimän värimerkin, joka koostuu punaisista, hopeista ja mustista raidoista.

Cloetta käyttää raidallista värimaailmaa Hopea Toffee -salmiakkitoffeemakeisen kääreissä. Makeisen toi alun perin vuonna 1963 markkinoille Cloetta Suomen edeltäjä makeisyhtiö Hellas. Cloettan tekemien kuluttajakyselyiden mukaan Hopea Toffeen väriyhdistelmä on hyvin tunnistettava ja tunnettu. Hopea Toffee -sana- ja -kuviomerkit oli rekisteröity tavaramerkeiksi jo aiemmin.

Värimerkki rekisteröitiin Cloetta Suomen tavaramerkiksi tammikuussa 2021. Se koskee tavaramerkkiluokassa 30 makeisia, purukumia ja toffeemakeisia. Värimerkin katsottiin saavuttaneen erottamiskyvyn tavaramerkkinä sen oltua käytössä vuosikymmeniä. Värimerkki on tavaramerkki, joka koostuu pelkästään yhdestä väristä tai värien yhdistelmästä ilman ääriviivoja. Hakijan pitää ilmoittaa tarkat värisävyt käyttämällä yleisesti tunnettuja värikoodeja värimerkkiä hakiessaan.

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Tammikuun 2022 tavaramerkki on siten valittu tammikuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Valinnalla halutaan kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä, ja tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erottuvia ja erilaisia tavaramerkkejä eri tavara- ja palveluluokista.

Voit lukea lisää aiheesta Patentti- ja rekisterihallituksen uutisesta.

Kuvituskuva: Jonne Huotari sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: