PRH:n marraskuun tavaramerkki on Smaak

14.11.2022

Dog food

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut marraskuun tavaramerkiksi Musti ja Mirri Oy:n Smaak-tavaramerkin.

Suomessa perustettu Musti ja Mirri Oy on viimeisen vuosikymmenen aikana laajentanut toimintaansa Norjaan ja Ruotsiin, ja Musti Group on nykyisin Pohjoismaiden suurin lemmikkieläintarvikeketju. Yhtiö etsi uudelle kuivaruokatuotemerkilleen maistuvuutta kuvaavaa nimeä ja päätyi hyödyntämään jo olemassa ollutta brändipääomaa, sillä Musti Groupin muissa toimintamaissa oli käytetty pakastetuotteissa Smaak-brändiä. Samalla yhtiö uudisti brändiä laajemmaksi Smaak-ruokasarjaksi.

Smaak-merkki on rekisteröity Musti ja Mirri Oy:n tavaramerkiksi marraskuussa 2021 sanamerkkinä sekä kuviomerkkinä, jossa on sanallinen osa. Merkille on haettu myös Madridin järjestelmän mukaista kansainvälistä rekisteröintiä Norjaan ja Ruotsiin.

Musti Groupin kategoriapäällikkö Anu Heikkilän mukaan brändillä on yhtiön toimialalla keskeinen merkitys, sillä lemmikkieläinten omistajat ovat hyvin merkkitietoisia ja -uskollisia. Tavaramerkin rekisteröinti on brändin rakentamisessa ja sen hallinnassa sekä yrityksen tekemän kehitystyön suojaamisessa välttämätöntä. Mustin tavaramerkkisalkkua hoidetaan keskitetysti, ja yhtiö luottaa tavaramerkkiasioissa ulkopuoliseen asiantuntijaan.

PRH:n kuukauden tavaramerkin valinnan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tavaramerkkisuojauksen hyödyistä ja tärkeydestä. Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä, jotka edustavat eri tavara- ja palveluluokkia.

Lue PRH:n alkuperäinen uutinen täältä. Smaak-tavaramerkin koko tavaramerkkitarinan voit lukea täältä.

Kuva: Unsplash, Ayla Verschueren

Kirjoittajat

Share: