PRH:n maaliskuun tavaramerkki on studio inuk.

4.3.2024

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) valitsee kerran kuussa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröidyistä tavaramerkeistä. Valinnan tarkoituksena on kertoa esimerkein palveluiden ja tuotteiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä. Maaliskuun tavaramerkiksi PRH valitsi tatuointistudio inuk. Oy:n tavaramerkin.

Yrityksen perustaja Katariina Jokisen suunnittelemassa studio inuk. -tavaramerkissä on sateenkaari, jonka alle on sommiltu sanat ”studio” ja ”inuk”. Inuk-nimen taustalla on leikittelyä englannin kielen mustetta tarkoittavalla ink-sanalla: ”Ink in you.” ja ”Be unik.”. Yritys haluaa luoda turvallisen ja hyväksyvän tunnelman, jossa asiakas voi tuntea olonsa hyväksytyksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin on.

Katariina kertoo kuulleensa oman merkin rekisteröinnistä opinnoissaan, ja suojaamisen tärkeydestä muistutti se, kun toiselta tatuointistudiolta varastettiin sen pitkään käyttämä nimi, sillä sitä ei ollut rekisteröity. Studio inuk. suhtautuu immateriaalioikeuksiin vakavasti, ja se on ottanut blogissaan kantaa toimintaan kiinteästi liittyviin tekijänoikeuksiin. Katariina toteaa, että asiakkaat eivät aina ymmärrä, että tatuointikuvien oikeudet kuuluvat vain kuvan suunnittelijalle ja asiakkaalle, jonka ihossa kuva on, eikä tatuointia voida kopioida.

PRH:n alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä ja tavaramerkin koko tavaramerkkitarina täältä.

Kuva: Unsplash / Ana Cruz

Kirjoittajat

Share: