PRH:n lokakuun tavaramerkki on Wattery

7.10.2022

electric car

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut lokakuun tavaramerkiksi APT-Elektro Oy:n rekisteröimän “Wattery”-sanamerkin. PRH:n valinnan tarkoituksena on korostaa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen tärkeyttä ja sen tuomia hyötyjä sekä kertoa erilaisista tuotteista.

Wattery -sanamerkki rekisteröitiin lokakuussa 2021 ja se on rekisteröity sanamerkkinä myös EU:ssa ja USA:ssa. APT-Elektron toimitusjohtaja Pekka Tiainen kertoo, että brändin ensimmäinen tuote on sähköautojen latauspisteiden hallintaa helpottava avoin ja laitetoimittajasta riippumaton taustajärjestelmä. Yhtiön tulevaisuuden haaveena on tehostaa koko energiankäytön hallintaa.

Tiainen kannustaa kääntymään tavaramerkkiasioissa asiantuntijan puoleen, varsinkin jos tavoitteena on toimia kansainvälisillä markkinoilla. Asiantuntijan avulla oli löytynyt Tanskasta tavaramerkki, joka oli samankaltainen Tiaisen kehittelemän projektin työnimen kanssa, joten riskien välttämiseksi uuden nimen ideointi tuli tarpeeseen. Päädyttiin nimeen Wattery, jossa yhdistyvät mielikuvallisesti kaksi tuttua sähköistä sanaa: watti ja battery.

Voit lukea lisää Patentti- ja rekisterihallituksen uutisesta.

Kuva: Unsplash, Michael Marais

Kirjoittajat

Share: