PRH:n lokakuun tavaramerkki on Ekoisti

9.10.2023

A tree branch

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) valitsee kerran kuussa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröidyistä tavaramerkeistä. Valinnan tarkoituksena on kertoa palveluiden ja tuotteiden suojaamisen tärkeydestä. Lokakuun tavaramerkiksi PRH valitsi Ekoisti-tavaramerkin.

Lokakuun 2023 tavaramerkiksi valitun Ekoisti-tavaramerkin haltija on rakennusalalla toimiva EcoUp Oyj, joka on erikoistunut kiertotaloustuotteisiin. Tavaramerkki on rekisteröity konsernille tavaramerkiksi sekä sanamerkkinä että kuviomerkkinä. Ekoisti-tavaramerkin lisäksi konsernilla on rekisteröitynä Suomessa tavaramerkkejä parikymmentä sekä useita EU-tavaramerkkejä.

EcoUp Oyj syntyi vuonna 2019 usean yrityksen fuusiona. Konsernin nimi valittiin sisäisen nimikilpailun tuloksena, mutta fuusion jälkeen todettiin, että EcoUpia ei tunnettu nimenä. Lisäksi konserniin kuului monta yritystä, kuten Ekovilla, joilla oli omat tuotemerkkinsä. Ekoisti syntyi, kun konsernissa alettiin pohtia, miten konsernille saataisiin lisää näkyvyyttä sekä huomiota konservatiivisella alalla.

Vuonna 2019 luotiin Ekoisti-hahmo. Hahmo mielletään resuiseksi ja huolettomaksi mutta vastuuta kantavaksi. Tavaramerkin perusteella on tehty myös henkilöstölle Ekoisti-lippiksiä ja pelipaitoja. Lisäksi Ekoisti-blogin välityksellä tiedotetaan konsernin ajankohtaisista uutisista. EcoUpin myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Pyörälä toteaa kuitenkin, että Ekoistia ei ole vielä käytetty niin laajasti kuin mahdollista.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan täältä ja tavaramerkin koko tavaramerkkitarinan täältä.

Kuva: Unsplash / Soliman Cifuentes

Kirjoittajat

Share: