PRH:n kesäkuun tavaramerkki on Seriöösi

12.6.2023

Paint used in serigraphy

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut kesäkuun tavaramerkiksi Seriöösi Oy:n rekisteröimän tavaramerkin Seriöösi. Kuukauden tavaramerkin valinnan tarkoituksena on nostaa esille tuotteiden ja palveluiden suojaamisen tärkeyttä.

Petri Juslinin vuonna 2020 perustama Seriöösi Oy on painokankaisiin ja kuosinsuunnitteluun keskittynyt designstudio. Seriöösi rekisteröitiin yrityksen sanallisen osan sisältäväksi kuviomerkiksi kesäkuussa 2022. Nimessä yhdistyvät sekä kankaiden painanta seripainotekniikalla että Juslinin kunnianhimoinen ote työskentelyyn. Vaikka Juslin perusti designstudion sivutoimisesti, tiesi hän aina, että ajatella on uskallettava isosti.

Juslin tietää suojatun nimen olevan menestyksekkään ja laadukkaan brändin peruspilari. Laadukkaan tason on näyttävä aina asiakaspalvelusta yksittäiseen postipakettiin. Brändin logosuunnittelu on ostettu graafikko Jaakko Suomalaiselta, joka on myös suunnitellut yritykselle sen esitteissä käytettävän Serio-nimisen fontin. Kun brändi on tarpeeksi vahva, on Juslin valmis suuntaamaan ulkomaille.

Aiemmin yli sadan kuviosuunnittelijan kanssa työskennellyt ja alaa myös opettanut Juslin kuvailee kankaalle painettavan kuvion suunnittelua omaksi, paljon osaamista vaativaksi taiteen lajikseen. Vaikka digitekniikka kankaiden painamisessa yleistyykin, pitää seripainaminen Juslinin mukaan yhä vahvasti pintansa.

Alkuperäinen PRH:n uutinen on luettavissa täältä ja Seriöösin koko tavaramerkkitarina täältä.

Kuva: Unsplash, Nathaniel Sison

Kirjoittajat

Share: