PRH:n joulukuun tavaramerkki on TuraSteel Oy:n kuviomerkki

11.12.2023

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) valitsee kerran kuussa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröidyistä tavaramerkeistä. Valinnan tarkoituksena on kertoa esimerkein palveluiden ja tuotteiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä. Joulukuun tavaramerkiksi PRH valitsi TuraSteel Oy:n kuviomerkin.

Joulukuun 2023 tavaramerkiksi valitun kuviomerkin haltija on TuraSteel Oy. Logo, jossa kirjainyhdistelmä TS:n väliin muodostuu kaivinkoneiden kauhojen valmistukseen erikoistuneen yrityksen päätuotteen kuva, on suunniteltu jo vuonna 1984. Merkki oli alalla jo erittäin tunnettu, kun se yrityksen uuden omistajan, Janne Hongiston, aloitteesta suojattiin joulukuussa 2022. Hongiston mukaan heillä nousi ajatus merkin suojaamisesta heti, mutta tarve merkin suojaamiselle vahvistui, kun korjaamolle tuotiin kauhoja, joissa yritettiin kopioida merkkiä.

Tavaramerkin suojaaminen ei sujunut täysin mutkitta, sillä Espanjasta löytyi estemerkki. Toinen yritys ei kuitenkaan ollut käyttänyt merkkiä viiteen vuoteen, ja se suostui neuvottelun jälkeen siihen, että TuraSteel Oy käyttää merkkiä. Nyt kuviomerkki, jossa on sanallinen osa, on yrityksen rekisteröity tavaramerkki. Yrityksen toimitusjohtaja Minna Wester kertoo hyvän nimen ja rekisteröidyn tavaramerkin olevan heille arvokkaita. Lisäksi rekisteröity tavaramerkki nostaa yrityksen arvoa ja on heidän laatunsa tae.

PRH:n alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä ja kuviomerkin koko tavaramerkkitarina täältä.

Kuva: Unsplash / Jonny Caspari

Kirjoittajat

Share: