PRH:n joulukuun tavaramerkki on Oulu 2026

16.12.2021

Snowflake

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut joulukuun kuukauden tavaramerkiksi Oulu 2026 -kuviomerkin. Oulu valittiin kesäkuun 2021 alussa voittajaksi Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkikilpailussa.

Tavaramerkin kuviossa on lumihiutale-aurinko, joka on keskeinen osa Oulu 2026 -brändiä. Merkki edustaa mielikuvaa neljän vuodenajan pohjoisen alueen tärkeimmistä vetovoimatekijöistä.

Tavaramerkin tarkoituksena on erottautua ja osoittaa kulttuuripääkaupunkituotteen tai -palvelun aitous ja luvallisuus. Rekisteröinti tehtiin viiteen tavaramerkkiluokkaan sen jälkeen, kun kulttuuripääkaupunkihankkeen erilaisista toteuttamistavoista oli sovittu. Oulun kaupungin lisäksi hankkeeseen osallistuu 32 pohjoisen alueen kaupunkia ja kuntaa.

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee joka kuukausi kuukauden tavaramerkin. Kuukauden tavaramerkki valitaan edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Joulukuun 2021 tavaramerkki on siten valittu joulukuussa 2020 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Oulu 2026 -tavaramerkki rekisteröitiin tavaramerkiksi puoli vuotta ennen kuin kaupunki valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Kuukauden tavaramerkin valinnan tarkoituksena on osoittaa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyötyjä ja tärkeyttä. Valinnassa vaikuttaa esimerkiksi tavaramerkin erottuvuus muihin tavaramerkkeihin verrattuna.

PRH:n uutinen on luettavissa täällä.

Kuvituskuva: Aaron Burden sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: