PRH:n joulukuun tavaramerkki: Alma Median kuviomerkit

20.12.2022

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on valinnut joulukuun tavaramerkiksi Alma Median Etuovi.com- ja Vuokraovi.com-brändien kuviomerkit.

Alma Media Suomi Oy rekisteröi joulukuussa 2021 kuviomerkkeinä EU-tavaramerkeiksi Etuovi- ja Vuokraovi.com-brändien logot. Etuovi.com on Suomen suosituin asunto- ja kiinteistökaupan valtakunnallinen verkkopalvelu, ja Alma Mediassa on tehty paljon työtä sen tunnettuuden lisäämiseksi ja brändin suojaamiseksi.

Etuovi.comin viestintään ja markkinointiin tarvittiin mobiilikäyttöön ja somen profiilikuvaksi yksinkertainen ja tunnistettava kuvake. Alma Media päätti hyödyntää kuvakkeessa Etuovi.comin logossa käytettyä ovikuviota ja rekisteröi sen yksinoikeudella. Yhtiön markkinointipäällikkö Sarianne Nuutin mukaan kuluttajan on tutun logon avulla helppo tunnistaa mainospaljouden keskeltä, kuka häntä puhuttelee.

Alma Median asumisen liiketoiminta-alueen johtaja Minna Marjava-Kontio kertoo, että Alma Median ammattilaiset ovat pitkän käytännön kokemuksen kautta oppineet leipomaan tavaramerkkiasiat jo markkinointisuunnittelun sisään. Avainasemassa onkin markkinoinnin, kokeneen tavaramerkkiasiamiehen ja yhtiön oman lakiasiainosaston välinen kiinteä yhteistyö.

PRH:n kuukauden tavaramerkin valinnan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tavaramerkkisuojauksen hyödyistä ja tärkeydestä. Kuukauden tavaramerkeiksi valitaan mahdollisimman erilaisia tavaramerkkejä, jotka edustavat eri tavara- ja palveluluokkia.

Lue PRH:n alkuperäinen uutinen ja lisätietoja täältä. Alma Median kuviomerkkien koko tavaramerkkitarinan voit lukea täältä.

Kuva: Unsplash, Erwan Hesry

Kirjoittajat

Share: