PRH:n huhtikuun tavaramerkki on 3. polvi -kuviomerkki

3.4.2024

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) valitsee kerran kuussa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröidyistä tavaramerkeistä. Valinnan tarkoituksena on kertoa esimerkein palveluiden ja tuotteiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä. Huhtikuun tavaramerkiksi PRH valitsi markkinointitoimisto Kolmas Polvi Oy:n kuviomerkin, jossa on sanallinen osa.

Vaikka Kolmas Polvi on itsessään uusi yritys, sen juuret ulottuvat 125 vuoden taakse sanomalehti Kalevan perustamiseen. Vuonna 2018 konserni perusti mediamainontaan erikoistuneen Kaleva Median, joka puolestaan yhtiöitti markkinoinnin suunnittelupalvelunsa omaksi yritykseksi keväällä 2023. Kolmas Polvi jatkaa siten kolmannessa polvessa työtä pohjoisen vireyttämiseksi vahvasta paikallisymmärryksestä lähtevällä markkinoinnilla.

Yrityksen toimitusjohtaja Anne Kärävä kertoo, että Kolmas Polvi rekisteröi tavaramerkkinsä heti yritystä perustettaessa ja viesti siten, että yritys on lähtenyt liikkeelle uskottavasti ja tosissaan. Tavaramerkin suunnittelussa keskeistä oli tehdä merkki, joka muuntautuu ketterästi, mutta on samalla jämäkkä, moderni ja rento. Kärävä toteaa, että yritys halusi merkkiin leikkisää muunneltavuutta, ja perusjämäkkyys valmistaa, että logo on hyvin tunnistettavissa. Kärävän mukaan lopputulos on osoittautunut hyväksi.

PRH:n alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä ja koko tavaramerkkitarina täältä.

Kuva: Unsplash / Jack Hunter

Kirjoittajat

Share: