PRH:n huhtikuun kuukauden tavaramerkki on Läpsteri

19.4.2022

Patentti- ja rekisterihallitus on valinnut huhtikuun kuukauden tavaramerkiksi ErgoFinlandin rekisteröimän tavaramerkin Läpsteri sekä sanamerkkinä että kuviomerkkinä.

Kahvipöytäkeskusteluissa keksitty Läpsteri on kertova ja hauska nimi ErgoFinlandin kehittämälle uudelle sylitasolle. Omaperäinen ja erottuva nimi päätettiin ottaa heti käyttöön, mutta samalla ymmärrettiin, kuinka se saattaisi joutua kopioinnin kohteeksi tulevaisuudessa. Näin ollen yritys halusi nopeasti suojata luomuksensa saadakseen yksinoikeuden sanan käyttöön. Läpsteri rekisteröitiin ErgoFinlandin tavaramerkiksi huhtikuussa 2021 sekä sanamerkkinä että kuviomerkkinä, jossa on sanallinen osa tavaramerkkiluokassa 9 tietokonelaitteiden telineet ja kannettaville tietokoneille soveltuvat telineet.

ErgoFinland Oy:n toimitusjohtaja Lucas Lönnqvist näkee Läpsterin suojaamisen tavaramerkillä ensi sijassa turvallisuusasiana, vaikka sitä hyödynnetään luonnollisesti myös markkinoinnissa. ErgoFinland tunnetaan laadukkaista tuotteistaan, eikä mahdollista asiakkaiden harhaanjohtamista nimen väärinkäytöllä haluta sallia. Läpsteri on yrityksen vahvojen brändien joukossa ja tavaramerkin rekisteröinnin ansiosta brändin rakentamista voidaan jatkaa turvallisilla mielin.

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Huhtikuun 2022 tavaramerkki on näin ollen valittu huhtikuussa 2021 rekisteröityjen tavaramerkkien joukosta. Valinnalla halutaan kertoa tuotteiden ja palveluiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä.

Voit lukea lisää aiheesta Patentti- ja rekisterihallituksen uutisesta.

Kuva: Unsplash, Vandan Patel

Kirjoittajat

Share: