PRH:n helmikuun tavaramerkki on Sokeva Oy:n kuviomerkki

5.2.2024

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) valitsee kerran kuussa kuukauden tavaramerkin edellisenä vuonna kyseisen kuukauden aikana rekisteröidyistä tavaramerkeistä. Valinnan tarkoituksena on kertoa esimerkein palveluiden ja tuotteiden suojaamisen hyödyistä ja tärkeydestä. Helmikuun tavaramerkiksi PRH valitsi Sokeva Oy:n kuviomerkin.

Helmikuun 2024 tavaramerkin haltija on Näkövammaisten liiton omistama Sokeva Oy, jonka tavaramerkissä lepakkoa esittävään kuvioon yhdistyy yrityksen toiminimi. Sokeva valmistaa ja maahantuo remontoinnin, maalauksen ja pintojen puhdistuksen välineitä ja aineita. Jokainen ostettu tuote tukee näkövammaisten työllistymistä ja yrityksen tuotot ohjataan Näkövammaisten liiton toimintaan.

Lepakko-kuviomerkki on ollut yrityksen tunnusmerkkinä jo pitkään; se rekisteröitiin ensimmäisen kerran tavaramerkiksi vuonna 1963. Brändiuudistuksen yhteydessä toiminimi lisättiin kuvion keskelle. Sokevan toimitusjohtaja Heli Vähäsilta pitää tavaramerkkirekisteröintiä tärkeänä sekä perinteiden kunnioittamisen että yrityksen tunnettuuden edistämisen kannalta. Ainoana kotimaisena sivellinvalmistajana ja yli 60 avainlipputuotteen valikoimallaan Sokevalla on vahva kotimainen brändi, jonka rakentamista tavaramerkkirekisteröinti tukee.

PRH:n alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä ja koko tavaramerkkitarina täältä.

Kuva: Usplash / JOSHUA COLEMAN

Kirjoittajat

Share: