PRH:n elokuun tavaramerkiksi valikoitui Ilo-isännöinti

8.8.2023
keys and a small house

Patentti- ja rekisterihallitus on valinnut ILO-kuviomerkin kuukauden tavaramerkiksi. PRH valitsee joka kuukausi yhden tavaramerkin edellisenä vuonna samassa kuussa rekisteröidyistä merkeistä.  PRH pyrkii valitsemaan erilaisia merkkejä eri tavara- ja palveluluokista. Lisäksi valintaan vaikuttaa merkin erottuvuus.

Päivi Viljamaa-Helkiö kertoo, että yrityksen palvelukonseptista esiin pulpahtaneeseen nimeen Isännöinti ILO päädyttiin reippaan nimipyörittelyn jälkeen. Nimellä on tarkoitus uudistaa mielikuvaa alasta sekä olla kestävä ja toimialaa kuvaava. Viljamaa-Helkiö oli huomannut, että monet muutkin yritykset käyttävät ilo-sanaa. Pelko siitä, että joku muu ehtii napata nimen käyttöönsä, muistutti yrittäjää merkin rekisteröintitarpeesta.

Isännöinti ILO perustettiin 10 vuotta sitten Hyvinkäällä. Tavaramerkki oli tarkoitus rekisteröidä heti perustamisen jälkeen, mutta hakemuksen teko tyssäsi oikeiden tavaramerkkiluokkien etsintään. Hakemusprosessi saatiin kuitenkin myöhemmin käynnistettyä asiantuntijan avulla. Yrityksen omistaja suositteleekin asiantuntijan käyttöä yrittäjälle vieraissa asioissa.

Isännöinti ILO on nyt varmistanut merkin käytön itselleen ja voi keskittyä rauhassa brändin kehittämiseen ja mahdolliseen laajentamiseen. Merkki vahvistaa myös heidän tapaansa toimia keskenään ja palvella asiakasta.

PRH:n alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä. ILO-kuviomerkin koko tavaramerkkitarina on luettavissa täältä.

Kuva: Unsplash, Tierra Mallorca

Kirjoittajat

Share: