PRH: Tavaramerkki- ja mallioikeusrekisteröintien julkaisurytmi nopeutuu

15.8.2022

meeting

16.8.2022 alkaen kaikki uudet tavaramerkki- ja mallioikeusrekisteröinnit tullaan julkaisemaan PRH:n uudessa teollisoikeuslehtipalvelussa. Rekisteröinti julkaistaan heti, kun tavaramerkki tai mallioikeus on rekisteröity. Julkaisupäivästä alkaa kahden kuukauden väiteaika.

Mallioikeuksien rekisteröinnit on aikaisemmin julkaistu PDF-muodossa kerran kuukaudessa ja tavaramerkkirekisteröinnit kahdesti kuussa. Julkaisurytmiin kohdistuvien muutoksien sekä uuden tietopalvelun avulla uudet rekisteröinnit voidaan julkaista palvelussa päivittäin. Palvelussa tullaan myös julkaisemaan mallioikeuksiin ja tavaramerkkeihin liittyviä tiedoksiantoja. Tämän lisäksi myös tavaramerkit, jotka ovat hyväksytty laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon julkaistaan palvelussa. Palvelu tulee näin ollen helpottamaan tavaramerkkien ja mallioikeuksien julkaisutietojen hakua tietyltä aikaväliltä.

Palvelua tullaan myöhemmin laajentamaan myös kattamaan hyödyllisyysmallien sekä patenttien kuulutukset ja tiedoksiannot.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan tästä.

Kuva: Unsplash, Headway

Kirjoittajat

Share: