PRH: Kotimaisten patenttihakemusten määrä kasvussa vuonna 2021

28.9.2021

PRH

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on julkaissut tilaston tänä vuonna vastaanotetuista patenttihakemuksista. Kuluvan vuoden 2021 aikana (tammi-elokuu) PRH on vastaanottanut kansallisia patenttihakemuksia jopa 1 095. Tämä on viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana, ja suurin määrä kahdeksaan vuoteen.

Patenttihakemusten määrät vaihtelevat maakunnittain. Selkeästi aktiivisin maakunta suhteessa patenttihakemuksiin on Uusimaa, jossa hakemuksia on toimitettu kaiken kaikkiaan 649 kappaletta. Tämä on 15 enemmän prosenttia kuin esimerkiksi vuosi sitten, jolloin vastaavana ajankohtana hakemuksia oltiin toimitettu 566 kappaletta.

Muissa maakunnissa patentointi-into on ollut kuluneisiin vuosiin verrattuna hieman heikompaa. Hakemuksia on muista maakunnista tullut yhteensä 363 kappaletta, mikä on 15 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana, jolloin hakemuksia oltiin toimitettu 428 kappaletta. Uudenmaan jälkeen aktiivisimpia patentointimaakuntia ovat Pirkanmaa 71 hakemuksella, Varsinais-Suomi 60 hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 43 hakemuksella.

PRH julkaisee patenttihakemuksiin liittyviä tilastoja ja mittauksia säännöllisesti. Patenttihakemusten maakuntakohtaisia määriä käsittelevän tilaston löydät täältä. PRH:n aihetta koskevan tiedotteen löydät täältä.

Kuva: IPRUC

Kirjoittajat

Kirjoittajat