Patentti- ja rekisterihallituksen kuukauden tavaramerkiksi on valittu puurusetteja valmistava SÖÖR

24.9.2021

SÖÖR Wooden Bow Tie

Patentti- ja rekisterihallituksen kuukauden tavaramerkiksi on valittu puurusetteja valmistava SÖÖR. Muotoilija Hermanni Vuorisalon perustaman brändin puurusetit valmistetaan täysin kierrätetyistä materiaaleista. Rusettien puu tulee kotimaiselta sahalta ja kankaat räätäleiden hukkapaloista.

SÖÖR valmisti alun perin pelkästään puurusetteja, mutta myynnin hidastuessa muun juhlapukeutumiskaupan tapaan koronarajoitusten myötä oli keksittävä uusia tuotteita. Käsityöyrittäjän toimesta valmistuikin pian maitokärryn pohjaan koottu kahvila. Kahvilamyynnin ohessa pääsi tapaamaan ihmisiä ja markkinoimaan puurusetteja suoraan mahdollisille asiakkaille. Tavaramerkiksi rekisteröidyille puisille ruseteille on kuitenkin tullut taas käyttöä juhlien järjestämisen ollessa jälleen sallittua. Sen myötä myös tavaramerkiksi rekisteröity kahvikärrykonsepti on siirtynyt tauolle.

Vuorisalo kertoo rekisteröineensä SÖÖR-sanamerkin erityisesti kansainvälistä kauppaa ajatellen vuonna 2018. SÖÖR-rusetteja lähetetään Vuorisalon perustamasta verkkokaupasta tällä hetkellä noin 15 maahan. Yritys on saanut Business Finlandin kansainvälistymisavustusta ja laajeneminen onkin nyt hyvässä vauhdissa.

Tavaramerkin lisäksi SÖÖR-puurusettien muotoilu on suojattu suomalaisella mallioikeudella. SÖÖR-merkin lisäksi Vuorisalo on rekisteröinyt suomalaisella tavaramerkillä myös DAAM-sanan ja kuviomerkin, jolla Vuorisalo valmistaa korvakorumallistoa. Korvakorumallisto valmistetaan puurusettien tapaan kierrätysmateriaaleista. Päämateriaalina toimivat puurusettien hukkapalat.

Patentti- ja rekisterihallitus valitsee kerran kuukaudessa kuukauden tavaramerkin. Patentti- ja rekisterihallituksen SÖÖR:in tarinaa käsittelevän artikkelin voit lukea täältä.

Kuva: SÖÖR.

 

Kirjoittajat

Kirjoittajat