Patent Prosecution Highway -yhteistyö Patentti- ja rekisterihallituksen ja Euraasian patenttiviraston (EAPO) välillä käynnistyi elokuussa

20.8.2020

PRH:n ja EAPO:n välisen, maalis-huhtikuussa allekirjoitetun Patent Prosecution Highway (PPH) –sopimuksen mukainen kolmen vuoden pilottikausi käynnistyi 1. elokuuta 2020.

PPH-sopimukset ovat patenttivirastojen välisiä sopimuksia, joiden mukaisesti hakija voi saada ensimmäistä patenttihakemustaan vastaavan patentin myönnetyksi joutuisasti toisessa patenttivirastossa.

PPH-järjestelmä pyrkii nopeuttamaan patenttihakemusten käsittelyä sekä vähentämään eri patenttivirastojen päällekkäistä tutkimusta, minkä lisäksi virastojen välinen tiedonvaihto parantaa patenttien laatua. Hakija voi pyytää nopeutettua käsittelyä vastaavalle hakemuksellensa toisessa sopimusvirastossa, kun ensimmäisen hakemuksen mukaiset vaatimukset on todettu hyväksyttäviksi ensimmäisessä virastossa. PRH:n muihin PPH-sopimuksiin voi tutustua täältä.

Euraasian patenttivirastossa on mahdollista hakea patenttia kaikkiin Euraasian patenttisopimukseen (Eurasian Patent Convention, EAPC) liittyneisiin maihin yhdellä hakemuksella. Hakemukset voivat PRH:n ja EAPO:n välisen PPH-sopimuksen mukaisesti olla kansallisia patenttihakemuksia tai kansainvälisiä PCT-hakemuksia.

Aihetta koskevat aiemmat tiedotteet sekä lisätietoa PPH-järjestelmästä löydät PRH:n sivuilta.

(JT)