Nokialle voitto patenttikiistassa älypuhelinvalmistaja Vivoa vastaan

21.4.2023

Checkmate

Nokia on voittanut patenttikiistan kiinalaista älypuhelinvalmistajaa Vivoa vastaan saksalaisoikeudessa. Vivo valmistautuu vetäytymään Saksan markkinoilta siltä varalta, etteivät osapuolet pääse sopuun lisenssisopimuksen ehdoista.

Nokian voitto on osa vuosia jatkunutta patenttikiistaa kiinalaisten älypuhelinvalmistajien, Oppon, OnePlussan ja Vivon, kanssa. Patenttikiistat johtuvat siitä, etteivät osapuolet ole päässeet sopuun lisenssisopimuksen jatkosta.

Saksalaistuomioistuin totesi 6. huhtikuuta antamassaan päätöksessä, että Vivo on loukannut Nokian 4G-teknologiaan liittyvää patenttia käyttämällä patentoitua teknologiaa älypuhelimissaan ja myymällä älypuhelimia ilman voimassa olevaa lisenssiä. Vivo on ilmoittanut valittavansa saksalaisoikeuden päätöksestä.

Voitto ei ole Nokian ensimmäinen Saksassa, sillä saksalaisoikeus on ratkaissut samaa patenttia koskevan riita-asian Nokian hyväksi myös vuonna 2022, mikä johti Oppon ja sen alabrändin OnePlussan vetäytymiseen Saksan markkinoilta. Nokia on nostanut kanteita Oppoa ja Vivoa vastaan useissa valtioissa, mutta toistaiseksi vain Euroopassa on nähty Nokian kannalta myönteisiä päätöksiä.

Alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä. Lisää aiheesta täältä.

Kuva: Unsplash, GR Stocks

Kirjoittajat

Share: